Liverpool 2023

Gepubliceerd op: 10 mei 2023

0

Liverpool live – Jury semi final 2

We zijn klaar voor de generale repetitie van de tweede halve finale en deze keer is het geluid van de livestream wel goed! We zijn benieuwd hoe België het er vanavond vanaf zal brengen! Volg hier onze live verslaggeving en vergeet niet af en toe te refreshen.

 

01 – Denemarken: Reiley – “Breaking My Heart”

De voorbije twee jaar wist Denemarken de halve finales niet te overleven, de druk op de schouders van Riley is hoog. In een roze outfit met veel glinsters start hij zijn optreden. De jonge knaap is niet het grootste zangtalent van de avond en ook nu valt het op dat hij niet zuiver zingt. Het geheel ziet er vrij zwak uit. “Breaking my heart” is een leuk liedje maar niet de ideale opener van deze halve finale. Dit wordt kantje boord voor de Denen.

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

02 – Armenie: Brunette – “Future Lover”

Armenië hield er na het Songfestival van vorig jaar de grootste wereldhit op na. Brunette staat op een schuin platform in een leren pakje met hoge laarzen. Ze is niet stemvast of is het geluid toch wat minder? De dancemoves die ze brengt passen mooi bij haar act. Armenië is een prima leerling in de Songfestivalklas en zal wel een positief rapport krijgen.

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

03- Roemenië: Theodor Andrei – “D.G.T. (Off and On)”

Dat de Roemenen niet tot de favorieten behoren dit jaar is geen nieuws. Theodor start op een barkruk en speelt gitaar en draagt een roze short en kostuumvest. Buiten het over en weer stappen op het podium gebeurt er bitter weinig behalve dan dat hij zijn vest open maakt om zijn bloot bovenlijf te tonen en er plots een danseres verschijnt. Dit blijft zeker steken in de halve finale.

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

04- Estland: Alika – “Bridges”

De Estste zangeres Alika draagt een blauwe broek met sleep en zit aan een piano. De background van de Estse inzending is hoofdzakelijk blauw en wit en past mooi bij het nummer. Ze zingt heel goed en alles wordt mooi in beeld gebracht. Dit zou wel eens de finale kunnen halen.

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

05- België: Gustaph – “Because Of You”

De spanning stijgt want Gustaph start zijn repetitie. Hij staat op zijn verhoogde trap terwijl de backings rechts onderaan staan. Bij de start van het refrein gaat hij de trap af en vervoegt hij Chantal, Monique en Sandrine. Zij gaan dan richting de trap. Het camerawerk is dan wat slordig. Gustaph en zijn drie beste vriendinnen zingen de pannen van het dak. De leuke dancemoves die gebruikt worden om naar het kleinere podium te gaan zijn heel leuk. Als Puss Cee West het podium opkomt staat de zaal op zijn kop. Het is een zeer goede repetitie en België zou zeker de finale moeten halen.

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

06- Cyprus: Andrew Lambrou – “Break A Broken Heart”

Andrew staat alleen op het podium en ook hij heeft een mooie blauwe achtergrond. Hij draagt een zwart mouwloze pak. Hiet valt wel op dat er veel opgenomen backings gebruikt worden want als die niet gebruikt worden valt de zang tegen. Maar ondanks dat zouden de Cyprioten moeiteloos de finale moeten halen.

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

07 – Ijsland: Diljá – “Power”

Power aan want Diljá staat of liever ligt op het podium in een muisgrijs broekpak. Net zoals in de Ijslandse nationale finale huppelt ze maar wat rond op het podium. Er wordt met een roze spot vaak op haar gericht en het komt niet echt mooi over. Er wordt meer geschreeuwd dan gezongen……. De power/batterijen zijn waarschijnlijk al lang plat……. Ze mogen punten verwachten van Denemarken maar of er nog meer bijkomen?

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

08 – Griekenland: Victor Vernicos – “What They Say”

Victor heeft zijn scoutsuniform opnieuw uit zijn kleerkast gehaald. Het staat hem wel maar we zijn toch op het Songfestival….. Op de background wordt Victor zelf vaak afgebeeld. Hij zal heel sportief aangelegd zijn want hij blijft maar springen. Misschien moet hij een carrièreswitch overwegen in de sport- of modellenwereld want zingen is niet echt aan hem bestemd. Dit zou een onterechte finalist worden.

Onze sterren:

Bjorn: 
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

09- Polen: Blanka – “Solo”

Er is al veel gedoe geweest over de zangcapaciteiten en uitspraken van Blanka. Zij moet nu bewijzen dat ze dit wel kan. Ze zingt vrij goed maar ook hier zijn er veel opgenomen backings. Ook een Fuego-momentje en handbewegingen konden niet ontbreken. De zomerse achtergrond doet me wat denken aan de Moldavische inzending van 2006 en past wat mij betreft niet bij het nummer.

Onze sterren:

Bjorn: 
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

10 – Slovenië: Joker Out – “Carpe Diem”

Joker Out draagt dezelfde outfit als tijdens de bekendmaking van hun inzending voor het Songfestival en dat is goed want het ziet er jeugdig en modern uit. Ze weten de camera te bespelen met hun lief snoetje en met hun Maneskin-light gehalte zullen menig meisjes wel grijpen naar hun GSM. Slovenië mag zich opmaken voor een zaterdag!

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

11- Georgië: Iru – “Echo”

Iru won ooit het Junior Songfestival in 2011 en dacht, ik moet het Songfestival toch ook kunnen winnen? Echo is een modern nummer en haar act past er perfect bij. Ze zingt meer dan goed en dit zou wel een hoog kunnen scoren in deze halve finale. Alles liep vlekkeloos, Georgië mag trots zijn!

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

12- San Marino: Piqued Jacks – “Like An Animal”

Drie keer wist San Marino de finale te halen van het Songfestival. Aan Picked Jacks om zijn 3 voorgangers te evenaren maar de bookmakers geloven er niet echt in.
Rood is de hoofdkleur tijdens het optreden van Picked Jacks. Zijn glinsterpakje staat hem als gegoten, zijn haar zijn mooi achteruit gekamd en zijn schoenen blinken. Dit is bijna het enige wat er kan verteld worden over deze inzending. Oh nee er wordt nog veel getierd……..

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

13 – Oostenrijk: Teya & Salena – “Who The Hell Is Edgar?”

Het Oostenrijkse duo is aan de beurt en de verwachtingen liggen hoog. Zij dragen een wit en een zwarte pak met rood topje. De dames worden naarmate het nummer vordert vergezeld door 4 danseressen maar die blijven op het grote podium staan terwijl Teya en Salena naar het kleinere podium gaan. De danspasjes uit de videoclip worden niet genoeg herhaald. De zang is soms ook ondermaats. Ik blijf een beetje op mijn honger zitten, maar de finale halen zal wel geen probleem zijn.

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

14 – Albanië: Albina & Familja Kelmendi – “Duje”

De Albanese familie mag het podium op om hun Duje aan de Europese kijker voor te stellen. Ze dragen allemaal zwart en het zit hen als gegoten. Er wordt heel goed gezongen maar dat verbaasd ons niet. Griekenland, Oostenrijk en Slovenië zullen ze wel wat punten geven maar is dat genoeg om de finale te halen? Morgen weten we het.

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

15 – Litouwen: Monika Linkytė – “Stay”

Monika heeft al ervaring met het Songfestival en hier maakt ze gretig gebruik van want ze staat heel zelfverzekerd op het podium. Haar korte oranje jurk zit haar als gegoten en net als Gustaph heeft ze live backings  bij en dit brengt het nummer naar een hoger niveau. The Mama’s krijgen concurrentie.
Het aanstekelijk ‘Chuto o tuto” blijft lang in mijn hoofd. Litouwen mag ook zeker naar de finale.

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

16- Australië: Voyager – “Promise”

Voyager mag de tweede halve finale afsluiten en dat doen ze met verve. Ze hebben alles op alles gezet, van de glinsteroutfits, de windmachine, tot de cabriolet. Alles klopt! De ideale afsluiter van deze halve finale. Dit spat van het scherm en ook het publiek is helemaal mee. Geen twijfel dat Australië de finale haalt.

Onze sterren:

Bjorn:  
Thybault:
Stephan:
Sofie:
Didier:

Tags: , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑