Tops & Flops

Gepubliceerd op: 7 april 2021

0

Tops & Flops: Italië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Italië is waarschijnlijk het land van de Big 5 dat het het best heeft gedaan sinds zijn terugkeer in 2011. Met “Zitti e Buoni” van de groep Måneskin zet het schiereiland in op een andere stijl. Succes verzekerd? Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Bjorn

De Italianen proberen het met een rocknummer. Meestal vind ik dergelijke nummers wel ok maar hier laat het me vrij onverschillig. Het stoort me niet, maar ik zal het ook niet spontaan opzetten. Het Italiaans is wel een leuke toegevoegde waarde en blijft toch een hele mooie taal, zelfs als je het uitspuwt zoals in dit lied. Het probleem dit jaar voor Italië lijken me vooral de Finnen. Die halen sowieso de finale en in hetzelfde genre hebben ze een veel toegankelijker nummer. Ik denk dat de wat meer alternatieve stemmen dan ook eerder naar Finland zullen gaan. 

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Thybault

Italië is de beste leerling van de “Big 5, met meestal een mooie top 10 notering. In deze succes edities brengen ze altijd een klassieke Italiaanse ballade die instant goed is. Helaas smijten ze het dit jaar over een andere boeg en brengen ze een soortgelijk Rock nummer. Eentje die in mijn ogen noch goed noch slecht is en snel vergeten wordt zeker als je dit vergelijkt met Finland. Als de Scandinaven de finale weten te halen zullen zij heel veel punten van Italië wegkapen waardoor er naar mijn gevoel geen top 10 notering inzit dit jaar voor Italië.

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Stéphan

Rock op het songfestival is altijd een risico. De Italianen wagen er zich aan maar of het zal scoren durf ik te betwijfelen. Italië is één van mijn favoriete landen op het Songfestival, ze hadden wat mij betreft meermaals de trofee naar huis mogen nemen. De inzending van dit jaar spreekt me eigenlijk niet aan en dat heb ik dikwijls bij rocknummers. Meestal verander ik van mening na de repetities, afwachten dus maar voorlopig heb ik er weinig aan.

Mijn oordeel: FLOP 10/20

 

Sofie

De naam van de band “Måneskin” laat niet uitschijnen dat het hier wel degelijk over de Italiaanse inzending gaat. Het nummer zelf is ook echt wel a-typisch te noemen. Deze rock sound ben ik allesbehalve gewend van Italië! In tegenstelling tot de Finse inzending die ik wel weet te smaken, ben ik hier niet zo wild van. Al moet ik wel zeggen dat het stukje met ‘parla’ hier en ‘parla’ daar aanstekelijk werkt. Het is voor mij dus een dubbeltje op zijn kant. Wel benieuwd welke stoom ze gaan afblazen op het Rotterdamse podium!

Mijn oordeel:  FLOP – 10/20

 

Didier

Dit is een nummer dat zich onderscheidt van wat Italië al in het verleden heeft gebracht. De 2021 editie van San Remo was nog steeds van uitzonderlijk hoge kwaliteit en er waren heel wat nummers die beter bij mij in de smaak vielen. Niettegenstaande dit niet mijn eerste keus was, is de energieke rock van Måneskin toch een verademing! De Italianen krijgen in de finale misschien gezelschap van het Finse Blind Channel. Ik vind alleszins dat ze eerder elkaar aanvullen dan beconcurreren. En ongeacht de muziekstijl is Italiaans zo’n mooie taal. Het is altijd een genot om naar te luisteren.

Mijn oordeel: TOP – 15/20

 

Resultaat: Italië krijgt van ons een totale score van 55/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑