Tops & Flops

Gepubliceerd op: 22 april 2022

0

Tops & Flops: Portugal

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Maro – “Saudade, Saudade” (Eerste Halve Finale – 10de)

 

Sofie

Het zal aan mij liggen, maar die klokken op de achtergrond klinken in mijn oren zo vals als een kat! Hoezeer ik ook mijn best doe om die muzikale gedrochten naast me neer te leggen en te focussen op de stemmen van de zangeressen…het is onbegonnen werk. Nochtans vind ik het refrein van “Saudade, Saudade” best mooi en het plaatje klopt ook wel. Saudade betekent immers verlangen en dat straalt dit nummer ook wel uit qua sfeer. Maar aangezien die klokken in mijn hoofd verder blijven luiden, kan ik niet anders dan het een onvoldoende te geven. Sorry daarvoor.

FLOP – 9/20

 

Bjorn

Voor Portugal zingt Maro “Saudade”. Het lied begint veelbelovend maar blijft helaas niet boeien. Het kabbelt drie minuten rustig verder zonder een impact te hebben en ik ben het even snel weer vergeten. Positief is dat Maro een mooie stem heeft en de samenzang goed klinkt, maar verder zien de dames eruit alsof ze net even snel het podium opgeklommen zijn in een plaatselijke fadobar. Dit is niet onderscheidend genoeg om het verschil te maken op het Songfestival of zelfs maar de halve finale te overleven.

Omdat ze beter echt geprobeerd had die miljoen andere nummers te schrijven: FLOP – 7/20

 

Thybault

Na een puik resultaat van vorig jaar probeert MARO dit te evenaren met haar nummer “saudade, saudade”. Hiervoor brengt ze het nummer in alle sereniteit en rust met behulp van 4 andere zangeressen/backings die haar vergezellen. Ik moet toegeven dat ik geen hoge verwachtingen had. Het nummer brengt de Portugese authenticiteit, maar dit komt zeer saai over. Na de eerste minuut is MARO mij al kwijt en wil ik het gewoon afzetten. Dit nummer doet me ook helemaal denken aan de Portugese inzending van 2018 “O jardim” waar ze laatste werden. Kortom: een finaleplaats zal zeer moeilijk worden in mijn ogen.

FLOP- 5/20

 

Stéphan

Portugal doet het weer! Opnieuw slagen ze er in om een ingetogen nummer te sturen dat je meteen bij de keel grijpt. MARO, de 5-koppige damesgroep zingt loepzuiver. Het feit dat ze allemaal op een barkruk zitten gedurende het hele nummer maakt dat alles wat saaier overkomt. Ik hoop dat dit aangepast wordt om iets meer uit hun optreden te halen. Het nummer is tweetalig, in het Engels en Portugees en dat stoort niet, integendeel.

FLOP – 11/20

 

Didier

De harmonie van de stemmen, de uitgekiende mengeling van Engels en Portugees, de zoetheid van de melodie… Het evenwicht tussen moderniteit en meer traditionele klanken maken de Portugese deelname tot een echte verademing in deze 2022 editie. Er valt niet veel aan toe te voegen. Portugal probeert, innoveert, neemt risico’s. Met grote oprechtheid bieden zij ons alles van de bijzondere Portugese cultuur.  Ik hoop dat ze opnieuw beloond zullen worden met een goed resultaat.

TOP – 17/20

Resultaat: Portugal krijgt van ons een totale score van 49/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑