Tops & Flops

Gepubliceerd op: 6 april 2021

0

Tops & Flops: Israël

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Israël won in 2018. Kunnen ze de trofee zo snel opnieuw bemachtigen? Alle hoop is gevestigd op de schouders van Eden Alene die met haar lied “Set me free” deelneemt aan de eerste halve finale. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Stéphan

Deze review neerpennen is niet eenvoudig voor mij. Ik ben inspiratieloos, waarschijnlijk waren de schrijvers  van het nummer dat ook… OK, de bewerkte versie van “Set me free” is iets beter dan de eerste maar ik blijf het goedkoop vinden en zelfs wat kinderachtig. Ik ben ook geen fan van haar stemgeluid. Ik vind het meer geschreeuw dan gezang. De zangeres met Ethiopische roots heeft al enkele zangwedstrijden gevonden maar over een overwinning op het Eurovisie Songfestival mag ze een kruis maken.

Mijn oordeel: FLOP –  7/20

 

Didier

Hoezeer “Feker Libi” vorig jaar ook in mijn top 10 stond, zo koud laat “Set me free” me dit jaar. Het liedje is niet onaangenaam om naar te luisteren en de recente ‘revamp’ maakt het nummer zeker en vast interessanter. Maar daar blijft het ook bij. Eden’s sprankelende persoonlijkheid zal in mijn ogen de hoofdrol spelen bij de Israëlische deelname.

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Sofie

Het nummer “Set Me Free” dat Eden Alene dit jaar gekozen heeft, ligt me veel beter dan “Feker Libi” van vorig jaar. Het is een modern poppy nummertje met een aanstekelijk refrein. Erg dansbaar ook! Haar Engelse uitspraak is weliswaar niet fameus te noemen, maar laat dat de pret niet vergallen. Eden is een frisse verschijning die zeker zal opvallen op het podium. Nu nog afwachten of haar stem dit nummer live kan dragen. Voor mij mag ze alvast door naar de finale! Meer nog, bij mij zit dit nummer momenteel in de persoonlijke top 10.  Gewoon omdat ik mezelf hierbij al zie uitleven op de dansvloer zodra dat ein-de-lijk terug mag!

Mijn oordeel: TOP –  16/20

 

Bjorn

Ik zal maar met het positieve nieuws starten: Ik vind dit een hele verademing in vergelijking met het enerverende “Feker Libi” van vorig jaar. Dit gezegd zijnde is de Israëlische inzending ook deze keer geen hoogvlieger. Het nummer begint best aangenaam maar er zit heel weinig variatie in. Het kan me absoluut niet de volle 3 minuten boeien. In een sterke halve finale met veel gelijkaardige nummers is dit één van de zwakkere inzendingen. Voordeel is dan weer dat Eden Alene op woensdagavond opnieuw kan gaan feesten in een tegen dan vermoedelijk coronavrij Tel Aviv.

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Thybault

Na de overwinning van Netta is het bergaf gegaan met de kwaliteit van de Israëlische inzendingen. Dit is meer dan duidelijk bij de keuze van dit jaar. Eden Alene had 2 ijzer sterke nummers in de selectie, maar toch koos het publiek voor een totaal ander nummer. Haar gezicht sprak tevens ook boekdelen toen bekend werd dat “Set me free” haar nummer ging zijn. Zelfs met een revamp is dit nummer in mijn ogen niet te redden.  Als ik naar deze inzending luister sluit “Set me free” meer aan bij mijn gevoel. Dit zal helaas een inzending zijn die de finale niet zal halen.

Mijn oordeel: FLOP – 5/20

 

Resultaat: Israël krijgt van ons een totale score van 48/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑