Tops & Flops

Gepubliceerd op: 3 april 2022

0

Tops & Flops: Ierland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Brooke – “That’s Rich” (Tweede halve finale – 10de)

 

Sofie

Het Ierse nummer “That’s rich” is een ongelooflijke oorwurm. Beide dochters zingen het intussen te pas en te onpas uit volle borst mee zodat ik er geregeld mee ga slapen en er vervolgens ook weer mee wakker word. Zangeres Brooke slaat aan bij de jeugd, zoveel is alvast zeker! Niet verbazingwekkend want het nummer heeft een moderne, groovy beat en een eigentijdse look & feel. Eerlijk gezegd weet ik het nummer zelf ook zeker en vast te smaken. Met mijn twee zangeressen in huis zit de kans er natuurlijk wel in dat ik al die rijkdom tegen de halve finale kotsbeu gehoord ben 😉 Ach, in de tussentijd krijgen die vriendelijke Ieren van mij goede punten!

TOP: 16/20

 

Bjorn

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Ierland, het land met de meeste songfestivaloverwinningen, nog een top vijf notering behaalde. Een bedenkelijk jubileum en daar zullen ze nog minstens een jaartje bijdoen. “That’s Rich” van Brooke is een opnieuw een wanhopige poging van het eiland om een hedendaagse inzending te sturen. De studioversie valt eigenlijk nog best mee maar live is dit een regelrechte ramp. Brooke en haar danseressen zien er ronduit kinderlijk uit en brengen een optreden dat zo van het plaatselijk schoolfeest geplukt lijkt te zijn. Goed zingen lijkt tegenwoordig bovendien onmogelijk in Ierland. Alles klinkt en ziet er ongelooflijk amateuristisch uit. Een nieuw record dat voor de Ieren wel binnen handbereik ligt: 3 opeenvolgende jaren laatste in de halve finale eindigen.

Omdat het Songfestival geen pyamafuif is: Flop 8/20

 

Stéphan

De Ieren kozen dit jaar een up-tempo nummer en dat is op zich al veel waard. “That’s rich” is vrij modern en bevalt me wel. Jammer genoeg is Brooke niet de zangeres die zo een nummer aankan, kan zij überhaupt zingen? Het antwoord hierop is neen. Tijdens haar live optreden bloedden mijn oren bij zoveel geschreeuw. Welke aanpassingen er ook zullen gebeuren in Turijn ik vrees dat dit een vogel voor de kat is. Opnieuw een gemiste kans voor Ierland….

FLOP – 5/20

 

Thybault

De succesvolle jaren van Ierland op het Songfestival ligt al enige tijd achter ons en dit zal naar mijn mening niet veranderen. De Ieren dachten de tij te keren door opnieuw een nationale finale te houden. Maar hoe rampzalig was dit?!  Het was eerder kiezen tussen gonorroe en cholera….. En ze kozen voor Brooke met “That’s Rich”, maar rijk zal ze er niet van worden. Ik moet dringend naar de dokter want ik vrees dat ik een maagzweer heb door dit te beluisteren. Vorig jaar werden de Ieren laatste in de halve finale en deze plaatst is voor hen weer weggelegd.

FLOP – 1/20

 

Didier

Ik heb een echt gewetensprobleem met Ierland. Wat moet ik doen? Een score geven op basis van de studioversie: een fris en sprankelend, vrolijk popliedje. Of op basis van de nationale finale: het nogal goedkope, vocaal weinig geslaagde optreden dat meer klonk als een pyjamafeestje met vriendinnen dan een echte waardige Eurovisie inzending? In het jaar 2022 dat ons veel serieuze en donkere liedjes biedt, geef ik de jonge Brooke een kans, in de hoop dat ze zanglessen volgt en een stylist en regisseur onder de arm neemt voordat ze naar Turijn gaat. Maar Ierland kennende, dat ons de laatste jaren zo in de steek heeft gelaten, heb ik daarbij zo mijn twijfels…

TOP – 14/20

Resultaat: Ierland krijgt van ons een totale score van 44/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑