Tops & Flops

Gepubliceerd op: 24 maart 2022

0

Tops & Flops: Cyprus

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Andromache – “Ela” (Tweede halve finale)

 

Stéphan

Het werd even wachten tot Cyprus zijn inzending zou bekendmaken. Ik keek er ook echt naar uit om het nummer te horen, maar wat een teleurstelling. Begrijp mij niet verkeerd, ze hoefden geen Eleni of Tamta deuntje te sturen naar Turijn maar dit is zo’n saai nummer. Het begint mysterieus met wat Oosterse invloeden maar het gaat al snel vervelen. Dit had zeker gescoord anno 2000 maar nu hoef ik zulke inzendingen niet. Misschien dat een knappe act de meubelen nog kan redden maar voor mij hoeft het niet naar de finale.

FLOP: 8/20

 

Thybault

Na het succes van Eleni Foureira in 2018 bracht Cyprus jaar op jaar een gelijkaardige inzending naar het Songfestival. Helaas voor hen met een dalend resultaat! Dit kan één van de redenen zijn waarom de Cyprioten voor iets anders gaan. “Ela” is een song die perfect zou passen op een terrasje van een beachbar in het zonnige Griekenland/Cyprus. Deze inzending typeert de Grieks/Cypriotische cultuur, maar daar stopt het mee. Andromache heeft ook een zeer onaangenaam stem timbre dat mij irriteert waardoor dit liedje mij niet weet te boeien. Het zal misschien wel opvallen tussen alle andere nummers. Een plaats in de finale zal 50/50 zijn. Op de 24 Griekse punten moeten ze alvast niet rekenen vermits zij ingedeeld zijn in de eerste halve finale.

FLOP – 9/20

 

Sofie

Het nummer van Andromache is een heel mooi voorbeeld van een enorm meeslepend nummer. Voor mij is ‘Ela’ een erg geslaagde combinatie van herkenbare, etnisch getinte geluiden en een moderne melodie. Ik zou dit nummer eindeloos in repeat kunnen opzetten om dan met mijn ogen dicht mee te wiegen en weg te dromen van warme, zonnige en zorgeloze oorden. Dit moet gewoon door naar de finale, gewoon omdat het zo goed is. Ik ben fan, punt.

TOP: 17/20

 

Bjorn

Ik kan exact 14 seconden genieten van de Cypriotisch inzending “Ela”. Dan trekt Andromache haar mond open en krijgen we de plaatselijke zomerhit uit 1995 te horen. Je wordt helemaal terug gekatapulteerd naar de tijden waarin de Cypriotische preview video een onverholen reclamespot voor het hete vakantieland waren. Andromache houdt de strofes in het Engels en hoewel ik dat meestal positief vind, hadden ze het hier beter volledig in het Grieks gehouden. Dit zou meer aangesloten hebben bij de sfeer van het nummer. Heimwee naar Cypriotische zomers en terrassen zal lang niet voldoende zijn om te scoren op het Songfestival. Andromache kan vanaf vrijdag lekker terug op haar strand gaan liggen.

Omdat 14 seconden absoluut niet lang genoeg is: FLOP – 6/20

 

Didier

Ik was altijd al een grote voorstander van de Cypriotische inzendingen, vooral die uit de jaren ’90. Ik ben niet moeilijk: geef me een paar Griekse teksten, wat percussie-elementen en een bouzouki snaarinstrument en ik ben helemaal overtuigd! Ik was dan ook meteen verleid door het Cypriotische lied van dit jaar. Het refrein mist zijn effect niet en geeft me zin om met mijn armen te bewegen en door de kamer te dansen. Okee, toegegeven, Ela verandert de geschiedenis van de muziek niet, maar het roept herinneringen op aan mijn jeugd. Ik ben een fan van de inzendingen van het eiland van Aphrodite!

TOP – 16/20

Resultaat: Cyprus krijgt van ons een totale score van 56/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑