Liverpool 2023

Gepubliceerd op: 19 april 2023

0

Tops & Flops 2023: LETLAND

 

Elke dag bespreken we een liedje van het Eurovisiesongfestival 2023. Lees de meningen van ons ledenpanel in dit artikel en bekijk de deskundige commentaar van onze bestuursleden vanuit onze “Tops & Flops”-studio in de video hieronder!

Vandaag is de inzending van Letland aan de beurt: Aija – Sudden Lights (SF 1)

Bart

Om de verwarring maar uit de wereld te helpen. ‘Sudden Lights’ is de groepsnaam en niet de titel. Dat is ‘Aija’ een zelfverklaard slaapliedje om de kijkers van ESC even de dagelijkse problemen van thuis en in de wereld te vergeten. In slaap zal je niet vallen want je krijgt heel wat in 3 minuten tijd. Een riedeltje uit een drummachine, snerende gitaren en de hoge maar soms ook schelle stem van de zanger zorgen voor een nogal drukke performance. En ja, er is nog veel miserie in de wereld nadat je deze Sudden Lights hebt gehoord. Het is een jaar met net wat te veel (boy)bands en ik vrees dat voor de deze bende het licht plots zal uitgaan.

FLOP – 9/20

 

Jordan

J’avoue que je ne m’attendais pas à la victoire des Sudden Lights, la chanson était ma favorite mais son côté alternatif et moins commercial ne me donnait que peu d’espoir. Je trouve que c’est un petit coup de fraicheur (entre toutes les chansons pop) d’envoyer «Aijã » à l’Eurovision cette année. Les paroles sont réconfortantes et la mélodie mélancolique et envoûtante. Tout ce que j’aime. Dans mon TOP 5 cette année.

TOP – 15/20

 

Koen

Aijā is te experimenteel voor Eurovision. Van de mannelijke groepsformaties in Eurovision 2023 vind ik dit de meest risicovolle. Ik vrees dat het niet toegankelijk genoeg klinkt voor de modale kijker om stemmen te halen. Ik ben geen fan van alternatieve, melancholische rock. Ik kan me inbeelden dat fans van het genre dit geweldig vinden. Zeker dat refrein klinkt 100% zoals het zou moeten zijn. Het lijkt me wel een plaats te hebben in de playlist van Studio Brussel. Maar ik heb geen flauw benul hoe je dit nummer best neerzet op het podium van een internationale televisiecompetitie. Aan Sudden Lights om daarover na te denken.

Leukste online comment: What genre is this? Radiohead.

FLOP – 11/20

Resultaat: Letland krijgt van ons een totale score van 52%.

En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑