Liverpool 2023

Gepubliceerd op: 19 avril 2023

0

Tops & Flops 2023: LETTONIE

 

Tous les jours, nous passons en revue une chanson du concours Eurovision 2023. Retrouvez l’avis de notre panel de membres dans cet article ainsi que les commentaires avisés de notre comité de gestion depuis notre studio « Tops & Flops » dans la vidéo ci-dessous!

Aujourd’hui, nous commentons la participation de la Lettonie: Aija – Sudden Lights (SF 1)

Bart

Om de verwarring maar uit de wereld te helpen. ‘Sudden Lights’ is de groepsnaam en niet de titel. Dat is ‘Aija’ een zelfverklaard slaapliedje om de kijkers van ESC even de dagelijkse problemen van thuis en in de wereld te vergeten. In slaap zal je niet vallen want je krijgt heel wat in 3 minuten tijd. Een riedeltje uit een drummachine, snerende gitaren en de hoge maar soms ook schelle stem van de zanger zorgen voor een nogal drukke performance. En ja, er is nog veel miserie in de wereld nadat je deze Sudden Lights hebt gehoord. Het is een jaar met net wat te veel (boy)bands en ik vrees dat voor de deze bende het licht plots zal uitgaan.

FLOP – 9/20

 

Jordan

J’avoue que je ne m’attendais pas à la victoire des Sudden Lights, la chanson était ma favorite mais son côté alternatif et moins commercial ne me donnait que peu d’espoir. Je trouve que c’est un petit coup de fraicheur (entre toutes les chansons pop) d’envoyer «Aijã » à l’Eurovision cette année. Les paroles sont réconfortantes et la mélodie mélancolique et envoûtante. Tout ce que j’aime. Dans mon TOP 5 cette année.

TOP – 15/20

 

Koen

Aijā is te experimenteel voor Eurovision. Van de mannelijke groepsformaties in Eurovision 2023 vind ik dit de meest risicovolle. Ik vrees dat het niet toegankelijk genoeg klinkt voor de modale kijker om stemmen te halen. Ik ben geen fan van alternatieve, melancholische rock. Ik kan me inbeelden dat fans van het genre dit geweldig vinden. Zeker dat refrein klinkt 100% zoals het zou moeten zijn. Het lijkt me wel een plaats te hebben in de playlist van Studio Brussel. Maar ik heb geen flauw benul hoe je dit nummer best neerzet op het podium van een internationale televisiecompetitie. Aan Sudden Lights om daarover na te denken.

Leukste online comment: What genre is this? Radiohead.

FLOP – 11/20

Résultat: Nous attribuons la note de 52% à la Lettonie.

Et vous, qu’en pensez-vous? Votre avis nous intéresse!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑