Tops & Flops

Gepubliceerd op: 6 april 2022

0

Tops & Flops: Israel

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Michael Ben David – “I.M” (Tweede halve finale – 2de)

 

Didier

Als we dit soort optredens niet hadden, zou het geen echt Eurovisiesongfestival zijn. Want als er één podium bestaat waar extravagantie nooit kwaad kan dan is het wel het podium van onze geliefde wedstrijd! Michael Ben David is een goede zanger en je merkt dat hij plezier heeft tijdens zijn optreden. Anderzijds lijkt Israël – tot mijn grote spijt – net als Albanië systematisch langs het vakje “Revamp” te passeren. En net als bij Eden Alene vorig jaar, bevalt de nieuwe versie van “I.M.” me veel minder. Het is leuk, maar je moet jezelf ook niet te serieus nemen.

FLOP – 11/20

 

Thybault

Dat Tel Aviv één van de meest gay friendly steden ter wereld is, is gekend. Maar of dit ook via de Israëlische inzending duidelijk moet gemaakt worden, betwijfel ik. Bij de eerste luisterbeurt van het nummer “I’m” dacht ik onmiddellijk “How gay can you go?” Ik moet wel toegeven dat dit nummer een heerlijke beat had en ongetwijfeld heel wat mensen zal doen dansen in heel wat discotheken. Een revamp kan een nummer beter of ook minder goed maken. Ik vrees dat het voor de Israëlische inzending minder goed klinkt dan de originele versie. De leuke beat werd vervangen door een plat gespeelde fluittoon en zou hierdoor een plaats in de finale kunnen mislopen.

FLOP – 2/20

 

Bjorn

Voor Israël zingt Michael Ben David “I.M.” en ik ben hier absoluut geen fan van. Meer nog, ik heb het eigenlijk volledig gehad met dergelijke inzendingen: de gedateerde discostamper, de uitgemolken boodschap, de overdreven camp act die op de rand van het kitscherige balanceert, nog snel wat Orientaalse invloeden erbij smijten… Alle clichés worden hier op een hoopje gegooid. In 2004 was dit ongetwijfeld revolutionair maar in 2022 hebben we het allemaal al ontelbare keren gezien. De live versie blijkt zo mogelijk nog irritanter dan de clip, dus dat belooft weinig goeds.

Omdat Dracula duidelijk ook een Israëlische nicht heeft: FLOP 2/20

 

Sofie

Op de één of andere manier doet zanger Michael Ben David me qua uiterlijk en moves wat denken aan de kortharige versie van Conchita Wurst. Alleen is Conchita echt wel stukken beter want bij Michael stoort het me redelijk dat hij zo overdreven vrouwelijk beweegt. Het lijkt wat uitvergroot allemaal. De studioversie van het nummer weet ik weliswaar zeker te smaken, vooral dan in de wagen bijvoorbeeld waar ik hem niet te zien krijg 😉 Ik vermoed dat ik de live versie in Turijn een stuk lager ga beoordelen, tenzij hij daar wat minder overdrijft. Voorlopig geef ik hem het voordeel van de twijfel. Benieuwd wat het zal geven op dat grote podium!

TOP: 13/20

 

Stéphan

Wat te zeggen over de Israëlische bijdrage? “I.M.” is een leuk nummer waar menig fan op zal shaken in de Euroclub en op Songfestivalfeestjes. Het heeft een leuke beat en de danspasjes vind ik de max! Ook de outfits zijn machtig! De originele versie vond ik wel iets krachtiger dan de herwerkte versie. Het geheel doet me wat denken aan de Maltese inzending van vorig jaar (Destiny – “Je me casse”). Hiermee bedoel ik dat het nummer wel sterk is maar dat de act ‘over the top’ is waardoor het al zijn waardigheid verliest. Toch mag dit van mij naar de finale. Mijn guilty pleasure van dit jaar.

TOP – 14/20

Resultaat: Israël krijgt van ons een totale score van 42/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑