Tops & Flops

Gepubliceerd op: 23 april 2022

0

Tops & Flops – Verenigd Koninkrijk

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Sam Ryder – “Space Man” (Big 5)

 

Didier

Eindelijk! Het Verenigd Koninkrijk heeft er lang over gedaan om ons een inzending te sturen die zijn mooie geschiedenis in de competitie eer aandoet! Wat als het de echte grote verrassing van dit jaar is? Het lijkt erop dat de BBC zijn deelname eindelijk serieus neemt. Sam Ryder is geen onbekende, hij heeft al een grote groep volgers op TikTok. Een detail? Dat denk ik niet. Het zijn waarschijnlijk de jongere mensen die Maneskin vorig jaar de eindoverwinning hebben bezorgd en we weten hoe invloedrijk sociale netwerken momenteel zijn. Voeg daarbij een liedje dat iedereen weet te smaken, dat doet denken aan Queen of Elton John in de zuiverste Britse traditie, een liedje dat Sam Ryder live perfect kan zingen. Het enige wat hen nog te doen staat is ons een podiumact bieden die het universum dat ons wordt voorgesteld waardig is. Maar zouden de Britten de fout maken hier geen aandacht aan te besteden nadat ze zoveel moeite deden om een echt potentieel winnend lied te sturen?

TOP – 17/20

 

Sofie

Is het toeval of niet dat zanger Sam Ryder wat gelijkenissen vertoont met Jezus? Hij zingt alleszins over “Space Man” en stijgt dan ook nog eens letterlijk op naar de hemel in zijn videoclip 😉  Dit lied is ook weer zo’n nummer dat ik zeker allesbehalve slecht vind, maar daarentegen niet vaak uit mezelf zal opzetten of laat staan tot het einde. Ik weet niet hoe het komt maar dit raakt me niet zoals sommige andere inzendingen dat wel doen. Niettegenstaande ben ik er rotsvast van overtuigd dat de UK eindelijk eens niet op die triestige laatste plaats zal eindigen met 0 punten. Zet daar dit jaar gerust minstens een 10 voor. Ik schat eindigend bij de eerste 15.

TOP – 14/20

 

Stéphan

The Voice was voor veel artiesten de springplank om naar het Songfestival te gaan. De Britten kiezen voor een andere hype: de TikTok ster Sam Ryder. “Space man” is een verademing na alle minderwaardige inzendingen die het Verenigd Koninkrijk de laatste jaren instuurden. Net als België hebben zij een bedje ziek aan de staging en hopelijk wordt er dit jaar wel werk van gemaakt, want Sam Ryder is een heel goeie zanger en het zou jammer zijn om dit te verprutsen. Space man is een leuk nummer dat weleens zou kunnen verrassen.

TOP – 14/20 

 

Bjorn

Het Verenigd Koninkrijk wordt vertegenwoordig door Sam Ryder en “Space Man” en voor het eerst in jaren wordt de Britse bijdrage nog eens iets om naar uit te kijken. “Space man” is een sterk nummer dat uitmondt in een grote finale. Het klinkt voldoende hedendaags om bij verschillende leeftijdscategorieën te scoren. Hoewel uitdagend slaagt Sam er in live dit lied perfect uit te voeren. Dit zal dus ook wel een pak punten bij de jury’s halen. Weliswaar vind ik dat de kracht van de studioversie live een beetje verloren gaat maar dat kan in Turijn anders zijn. Kan het dan nog fout lopen voor de Britten? Spontaan komt een herinnering aan twee reusachtige trompetten boven: Absoluut!

Omdat ze in het Verenigd Koninkrijk vermoedelijk eindelijk begrepen hebben hoe het moet: TOP – 17/20

 

Thybault

Het Verenigd Koninkrijk en het songfestival is zoals “bier na wijn is venijn”. Gewoonweg geen goeie combinatie, tenminste sinds de jaren 2000. Na het ermbarmelijke resultaat van vorig jaar heeft het Verenigd Koninkrijk het licht gezien met hun inzending van dit jaar. Space Man is een zeer aangenaam nummer met een prachtige melodie. Sam Ryder’s live performance was bovendien ook zeer geslaagd. Ik hoop nu wel dat de UK een goeie act neerzet met een nieuwe look voor Sam Ryder. Zodat hij niet zoals Jezus over het podium zal bewegen. Kortom: dit zal met zekerheid het beste resultaat in jaren zijn voor het Verenigd Koninkrijk. 

TOP – 15/20

Resultaat: Verenigd Koninkrijk krijgt van ons een totale score van 77/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑