Tops & Flops

Gepubliceerd op: 21 april 2022

0

Tops & Flops: Slovenië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: LPS – “Disko” (Eerste Halve Finale – 5de)

 

Thybault

Toen ik de titel “Disco” las, dacht ik dat Slovenië voor het eerst in lange tijd eens een feestje zou brengen op het Songfestival. De teleurstelling  was dan ook groot bij het beluisteren van het nummer. Ik hoor hier helemaal geen Disco-muziek maar eerder een platgesmeerd bandje met een zeer zagerige toon. Deze inzending doet mij dan ook eerder denken aan een slecht schooloptreden zonder charisma voor de lokale parochie. Dit nummer mist eigenlijk alles om de aandacht te trekken van de algemene kijker waardoor dit met zekerheid zal blijven steken in de halve finale.

FLOP – 5/20

 

Sofie

Veel “Disko”-gevoel krijg ik niet bij het gelijknamige Sloveense nummer. Als je het mij vraagt, is deze inzending eerder een gezapige, ondansbare variant. De groepsleden van LSD, oeps, ik bedoel LPS ogen bijzonder jong. Vooral de gitaristen zouden nog aan de juniorversie van het festival kunnen deelnemen! Verder vind ik het visueel bijzonder verwarrend dat ik alsmaar blaasinstrumenten lijk te horen in dit nummer terwijl die in de videoclip totaal niet te zien zijn. Ik voel het niet, ik hoor het niet, ik zie het niet… Ik kan me dan ook echt onmogelijk inbeelden dat dit nummer het ver zal schoppen in Turijn.

FLOP – 5/20

 

Bjorn

Wanneer je de leden van LPS (Last Pizza Slice) ziet, vraag je je af of ze wel de minimumleeftijd bereikt hebben om te mogen deelnemen aan het grote Songfestival. Ze zien er allemaal heel jong uit maar hun lied “Disko” klinkt alsof het al 50 jaar geleden geschreven werd. Een oubollig nummer met weinig variatie dat wel eeuwig lijkt te duren. Als dit het soort muziek is dat ze in een Sloveense disco spelen weten we ook weer dat we daar vooral niet heen hoeven te gaan. Veel meer dan enkele verloren punten uit buurland Kroatië zit hier niet in vrees ik. De jongens van LPS zullen het zich weinig aantrekken. Ze kunnen een week pizza eten en op woensdag terug naar school.

Omdat – wanneer er nog geen haar op je kin staat- je beter aan junior eurosong kan deelnemen: FLOP – 3/20

 

Didier

Geef me Darja Savjger, Tanja Ribic, Nusa Derenda of Maja Keuc terug: al die diva’s met ongelooflijke stemmen die me zo’n goed gevoel gaven. Als ik LPS hoor, heb ik zin om mezelf in de LSP (Lateral Safety Position) te zetten. Het klinkt als een band die het openingsnummer brengt op een opendeurdag van een middelbare school. De stem van de zangeres spreekt me helemaal niet aan en de stijl van het liedje al evenmin. Het geheel mist een beetje inhoud. Opnieuw een grote teleurstelling voor Slovenië dat moeite heeft om een echte identiteit te vinden in de competitie. Het enige positieve punt? Ze doen vaak een beroep op het Sloveens, wat een genoegen is.

FLOP – 6/20

 

Stéphan

Slovenië heeft mij in het verleden vaak positief verrast, maar dit jaar ben ik geen fan van hun inzending. “Disko” klinkt niet zoals ik verwacht van een disco nummer. Alles klinkt té verouderd. Het refrein klinkt ook alsof het voor Bosnië & Herzegovina 2002 werd geschreven. Niks aan dit optreden blijft me bij, behalve dan dat dit het ideale moment is om een pauze in te lassen.

FLOP – 2/20

Resultaat: Slovenië krijgt van ons een totale score van 21/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑