Tops & Flops

Gepubliceerd op: 19 april 2021

0

Tops & Flops: Portugal

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival.  De groep The Black Mamba werd gekozen als Portugese vertegenwoordiger tijdens het traditionele Festival do Cançao. Zij zullen “Love is on my side” zingen in de tweede halve finale. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Didier

Heiligschennis! Portugal zingt volledig in het Engels! Ook al is het volkomen terecht dat zij  -zoals zovele anderen – zwichten voor de sirenen van Shakespeare’s taal, toch zal ik de warme klanken van het Portugees vreselijk missen op het Rotterdamse podium. Was het dan nog om ons een parel aan te bieden… Helaas is niets minder waar. “Love is on my side” is eerder liftmuziek. De “Macy Gray“-achtige stem van de zanger heeft evenmin bijzondere toegevoegde waarde. Kortom: 3 minuten die niet onaangenaam zijn maar me eerder onverschillig laten.

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Stéphan

Voor het eerst heeft de Portugese omroep gekozen voor een Engelstalig nummer en dat is jammer. Of toch niet? Ik vind het alvast een verdienstelijke poging. Telkens weer word ik door dit jazzy nummer meegevoerd naar weet ik veel waar. In elk geval werkt “Love is on my side” aanstekelijk en blijft het in mijn hoofd hangen. Het gebruik van zwart-wit beelden tijdens de nationale finale past ook perfect bij dit nummer. Dit zou wel eens heel wat punten van de jury kunnen behalen en dit MOET naar de finale.

Mijn oordeel: TOP – 14/20

 

Bjorn

Het Portugese lied “Love Is On My Side” is een heel intiem nummer dat tijdens de nationale finale in een ideale setting werd gebracht. Het optreden in zwart wit zag er heel filmisch uit en deed mij een beetje denken aan het optreden van Salvador Sobral. Hier hoeft dan ook weinig aan te veranderen. De zanger heeft een vrij specifieke stem die ik mooi vind. Zijn gitaar laat hij wel beter thuis. Een gitaarsolo van amper 15 seconden heeft echt geen meerwaarde. Dit nummer lijkt mij sterk onderschat en gaat volgens mij zonder problemen naar de finale, waar het zelfs hoog kan eindigen. Ik begrijp alleen niet waarom de organisatie Portugal en Bulgarije vlak na elkaar laat optreden. Geen van beide nummers profiteert van deze startvolgorde.

Mijn oordeel: TOP – 15/20

 

Sofie

Voor een keertje geen fado voor Portugal. Wat een opluchting! In de plaats daarvan brengt The Black Mamba ons een ietwat bluesy, melancholisch klinkend nummer met een wel héél erg moeilijke Engelstalige tekst “Love is on my Side”. Geen Portugese taal dus dit jaar, wat een unicum is. Wat ik van dit nummer vind? Het geheel is een beetje zagerig, maar toch blijft het nummer nadien wel hangen. Ik zit dus in tweestrijd wat een finaleplaats betreft. De liefde zal eerder niet dan wel aan hun zijde staan in Rotterdam…

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Thybault

Portugal heeft dit jaar een nieuwe mijlpaal bereikt, want ze zullen  voor de eerste keer in de geschiedenis een volledig Engelstalig nummer brengen. Toen ik de Portugese inzending voor de eerst hoorde, vond ik het geen hoogstaand nummer maar naarmate ik het meerdere malen had beluisterd, begon ik het toch te smaken. Ik vind de klassieke melodie in samensmelting met het hees stemgeluid van de zanger echt wel passen. Ik zie Portugal in semi 2 als de zogenaamde “darkhorse” dat zomaar de finale zal weten te halen.

Mijn oordeel: FLOP – 11/20

 

Resultaat: Portugal krijgt van ons een totale score van 60/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑