Tops & Flops

Gepubliceerd op: 27 april 2022

0

Tops & Flops: Polen

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Ochman – “River” (Tweede Halve Finale – 15de)

 

Stéphan

“River” is een heel mooi nummer, maar ik vind dat het een beetje hoog wordt ingeschat . Ochman is een prima zanger maar als hij uithaalt vind ik het niet zo aangenaam om naar te luisteren. Het podium wordt goed gebruikt door de pianist, drummer, violisten en de trommelspeler. Het geheel is ingetogen en past bij de Poolse inzending. Polen, Azerbeidzjan, Australië en België sturen allemaal een man met een liedje in hetzelfde genre en staan alle vier in dezelfde halve finale. Is dit een nadeel? Geen idee. Het is wachten tot de repetities starten om te zien wie zal uitblinken.

TOP – 13/20

 

Bjorn

Het Poolse lied “River” van Ochman is een moderne ballade met een pakkend, herkenbaar refrein. Dit is vermoedelijk het beste in zijn soort dit jaar. De vergelijkingen met “Arcade” van Duncan Laurence zijn terecht nooit ver weg. Bovendien zong Ochman zijn nummer nagenoeg perfect tijdens de Poolse finale. Alles lijkt klaar voor een topnotering. Niets is echter minder waar. Het grote probleem bij de Poolse inzending is het charisma van de zanger. Je moet jouw nummer ook verkopen en dat doet Ochman absoluut niet. Hij staat er bij alsof hij op zondag in de kerk aan het zingen is en ziet er een beetje verfomfaaid uit. Hij spat op zijn zachtst gezegd niet van het scherm. De vraag is of het Poolse lied voldoende sterk is om een dergelijk slap optreden te compenseren.

Omdat er, mits een goede schop onder zijn gat, nog iets van valt te maken: TOP – 13/20

 

Sofie

Dit jaar was de Poolse inzending zowat het eerste nummer waarvan ik dacht “wow, dit is mooi!”. En sindsdien ben ik het nog steeds niet beu. Het contrast tussen de tragere en snellere stukken maakt dat “River” heel afwisselend is en niet snel gaat vervelen. Enkel het stukje waarin zanger Ochman hoog uithaalt (zo na 2 minuten) vind ik wat ‘over the top’ en had voor mij niet gehoeven. Als dat er niet in had gezeten, was Polen zeker in mijn top 5 beland. Niettegenstaande blijft dit een topnummer dat met gemak bij de eerste 10 à 15 zou moeten eindigen.

TOP – 17/20

 

Didier

Geweldig lied, geweldige zang. “River” was mijn eerste crush van dit jaar. Ik hou ervan hoe de melodie is opgebouwd met een fantastische brug die Ochman’s uitstekende vocale vaardigheden laat horen. Alleen al daarvoor zou ik hem graag mijn 12 punten geven… MAAR, helaas, er is een maar… Zowel in de nationale finale als in zijn videoclip vind ik dat hij iets mist qua uitstraling. Hij lijkt een beetje verveeld op het podium, niet 100% aanwezig en je zou hem bijna door elkaar willen schudden om er meer energie uit te halen. Jammer want het liedje is echt uitstekend en hij heeft iets schattig. Hopelijk heeft hij hieraan gewerkt tegen Turijn.

TOP – 18/20

 

Thybault

Polen heeft dit jaar laten zien dat het sterk terugkeert naar het songfestival na een totale mislukking in Rotterdam. De vertegenwoordiger van Polen dit jaar is Ochman met het nummer River. Een sterke, emotionele, mooie en kwalitatieve ballade die geschikt is voor het Eurovisie Songfestival. Het nummer en de zanger doen me wat denken aan Duncan Laurence. Weliswaar haalde hij de overwinning binnen, wat ik niet zie gebeuren met deze inzending. Dit omdat ik weinig tot geen emotie merk bij Ochman, wat mij eigenlijk wat stoort. Polen haalt zonder enige twijfel de finale, maar hij zal echt iets moeten doen aan zijn podium presentatie om een top 10 notering te kunnen halen. 

TOP – 15/20

Resultaat: Polen krijgt van ons een totale score van 76/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑