Tops & Flops

Gepubliceerd op: 29 april 2022

0

Tops & Flops: België

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Jérémie Makiese – “Miss You” (Tweede Halve Finale – 16de)

 

Stéphan

De spanning was te snijden bij de aankondiging van onze inzending voor Turijn. En wat een ontlading bij het beluisteren van “Miss you”. Het nummer start in de bekende James Bond-stijl door de mooie violen, een zeer korte maar sterke intro, waardoor ik benieuwd ben naar de rest. Jérémie weet het nummer zeer emotioneel te brengen en haalt zonder moeite de hoge noten. Zodra de beats aan de song worden toegevoegd na het eerste refrein wordt het nummer iets krachtiger. De dansers die in de videoclip te zien zijn, zijn een meerwaarde en mogen hopelijk mee op het podium. De choreografie past perfect bij onze inzending en ook de backings zijn heel goed. De Belgische inzending heeft alles om te scoren op het 66ste Eurovisie Songfestival maar zit wel in de – naar mijn mening – veel sterkere tweede halve finale. Jérémie wordt vaak vergeleken met o.a. Sam Smith, Justin Timberlake,… niet de minste. Hij heeft heel veel charisma en heeft er duidelijk veel zin in. Ik geloof in een goede afloop.

TOP – 16/20

 

Didier

We komen aan het einde van onze Top & Flops met onze eigen kandidaat! Jérémie heeft echt een geweldige persoonlijkheid, hij is een zeer getalenteerde jongen en je merkt dat hij 200% betrokken is bij alles wat hij doet. Ik was weggeblazen door zijn blind audition bij ‘The Voice’. Zijn overwinning was evident met die prestatie. Ik moet toegeven dat ik minder fan was van de rest van zijn parcours, maar hij is een uitstekende zanger. Hij zal zijn vocale vaardigheden hard nodig hebben om “Miss You” goed te verdedigen. Nogal een uitdaging: het hele liedje draait om deze soulvolle en emotionele stem. Ik ben niet gek op het refrein dat me wat doet denken aan Michael Jackson’s ‘Dirty Diana’, maar met dit nummer hebben we een heel andere stijl dan onze concurrenten. Een goede choreografie, een onberispelijke vocale prestatie en de deuren naar de finale zullen voor ons opengaan. Vanaf dan is alles mogelijk. Ik ben er zeker van dat Jérémie er alles aan doet om ons trots te maken. Go Belgium!

TOP – 14/20

 

Sofie

En dan zijn we bij onze eigen inzending aanbeland. Ik had met klamme handjes uitgekeken naar de bekendmaking van ons nummer, angstig dat het weer een saaie ballade zou worden. Maar dan kwam “Miss You” voor het eerst op de radio: een schot in de roos! Wat is dit een leuke mix van slow, groovy en poppy! Het vormt een heel modern, eigentijds geheel. Bovendien heeft Jérémie een erg aangename, mooie stem om naar te luisteren. Bovendien heeft hij ook nog eens de moves, dus dat wordt voor een keertje geen stijve bedoening op het podium! Ik schat onze kansen dit jaar echt wel hoog in omdat ons nummer echt anders is dan al de rest, uniek in zijn soort. Dus duimen dat Jérémie in Turijn zowel vocaal als visueel het beste geeft van zichzelf. Ik zal alvast enthousiast en trots staan te zwaaien met mijn Belgisch vlaggetje 🙂

TOP: 16/20

 

Thybault

België is naar goede gewoonte altijd één van de landen waarbij de inzending lekt voor de officiële release, dit jaar was het niet anders. Direct na de eerste luisterbeurt vond ik dit een meer dan geslaagde inzending. Het was duidelijk dat ik niet de enige was want Jéremie Makiese staat met “Miss you” onafgebroken in de Ultratop 50 bij diverse Belgische radiostations. Volgens de historische database zijn er niet veel inzendingen van België die dit al geëvenaard hebben (zelfs Blanche en Loic Nottet niet). Het was altijd zeer spannend hoe onze inzending live zou klinken. Jéremie heeft the Voice Belgique gewonnen waarbij hij wel degelijk moet kunnen zingen. En dat deed hij ook bij de diverse pré-parties en de finale van The Voice Belgique 2022. Er waren ook wel wat verbeterpunten mogelijk, zoals andere kledij, de opgenomen backings luider zetten en meer in de camera kijken. Jéremie heeft een mooie uitstraling en dit moet hij als troef gebruiken. De dansers vond ik dan weer een geslaagde zet en dit toont aan dat we wel degelijk een act zullen krijgen in Turijn. Bovendien is Jérémie een doorzetter en belooft hij een deftige prestatie neer te zetten. Als de verbeterpunten perfect worden uitgevoerd, moeten we de finale kunnen halen!

TOP – 16/20

 

Bjorn

Toen ik “Miss You” van Jérémie Makiese voor het eerst hoorde was ik meteen weg van het nummer. De prachtige intro en de mooie stem van Jérémie grijpen je onmiddellijk. Het lied klinkt erg Amerikaans en geeft allesbehalve een goedkope indruk.  Het refrein is misschien ietsje minder sterk dan de strofes, maar de vocale capaciteiten van Jérémie maken hier indruk, tenminste als dat live allemaal zou lukken. De brug is heel effectief en het nummer gaat naar een climax om te eindigen met een paar beklijvende laatste noten. De clip is top en de hele productie ziet er enorm professioneel uit. De RTBF is er, zoals de afgelopen 10 jaar, opnieuw in geslaagd één van de modernste nummers van het festival af te leveren. Bovendien is het nummer heel radiovriendelijk en wordt het vanaf verschijnen dagelijks op Qmusic en MNM gedraaid. Het staat ook nog steeds in de Qtop 40 en MNM top 50. Recente Belgische inzendingen verdwenen bij mijn weten kort na verschijning uit de top om pas terug op te duiken na het Songfestival. Heel positief ook is dat vooral mensen die geen fan van het Songfestival zijn dit een toplied lijken te vinden. Alle troeven lijken dan ook aanwezig voor een topresultaat! De desillusie was des te groter toen ik de live versie tijdens “The Voice Belgique” zag. Als dit het concept is voor het optreden in Turijn dan zit België serieus in de problemen. Jérémie houdt de helft van de tijd zijn ogen gesloten en verliest zo al snel de aandacht van de kijker. Daarbij trekt hij nog een paar rare grimassen die absoluut niet mooi op beeld overkomen. De kledij past helemaal niet bij de stijl van het nummer. Hij zou beter de bordeaux vest uit de clip aantrekken met een zwarte broek en zwart hemd. We hebben 4 sexy dansers bij, altijd een pluspunt voor de televoting, maar deze komen niet voldoende aan bod. Ze lijken gewoon in het decor te verdwijnen. Breng die goed in beeld, een pak vrouwelijke én mannelijke kijkers willen die zeker nog eens terugzien. De backings staan veel te stil waardoor het gospel-effect volledig verloren gaat. Het nummer doet me denken aan de Oostenrijkse inzending uit 2018 die de juryvoting won, mede dankzij het effect van het koor. Daarom moeten die backings duidelijk te horen zijn en een versterkend effect hebben. En tot slot is er nog de zang. Slecht kun je die zeker niet noemen maar geef toe: foutloos hebben we het nog geen enkele keer gehoord en met dit nummer is dat een absolute noodzaak als we willen scoren. Bij wijlen lijkt Jérémie zich echt te moeten forceren om de noten te halen. Uiteraard kan dit een gevolg zijn van zijn recente stemproblemen. Kortom: Veel werk aan de winkel, maar er is nog wel wat tijd om dit goed te krijgen ? De studioversie verdient een 18, maar de live momenteel slechts een 10. We doen de kerk dan maar in het midden.

Omdat we chauvinistisch zijn en Jérémie afgelopen zondag (op de OGAE Belgium Meet & Greet) absoluut al onze harten veroverd heeft: een héél voorzichtige TOP – 14/20

Resultaat: België krijgt van ons een totale score van 76/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑