Liverpool 2023

Gepubliceerd op: 29 april 2023

0

Tops & Flops 2023: ITALIË

 

Elke dag bespreken we een liedje van het Eurovisiesongfestival 2023. Lees de meningen van ons ledenpanel in dit artikel en bekijk de deskundige commentaar van onze bestuursleden vanuit onze “Tops & Flops”-studio in de video hieronder!

Vandaag is de inzending van Italië aan de beurt: Marco Mengoni – Due Vite (Finale)

Christopher

De Italianen hebben opnieuw gekozen voor Marco Mergoni, en niet onterecht. Al had ik een andere favoriet voor de winst in San Remo. Marco zingt zoals altijd met ongelofelijk veel passie en neemt ons mee naar een wereld van twee levens. Wel in het ene leven hoef ik maar in zien diepe donkere ogen kijken en ben ik al verkocht. In het andere leven moet hij toch met zware uithalen komen, maar raakt hij met toch wel uiteindelijk. Het nummer kent een snellere opbouw dan de originele versie bij zijn winst in San Remo waardoor je in het begint denkt of dit de geremixte versie is waar alsnog Marco me toch bij de keel grijpt tijdens het nummer. Staat absoluut in mijn playlist en luister er graag naar. 

TOP – 15/20

 

Christophe

Et maintenant, le beau gosse de l’année ! L’organe de Marco Mengoni n’a plus rien à prouver : sa proposition, selon moi meilleure que L’Essenziale de 2013, est chantée d’une voix bien calibrée, pleine d’émotion chevrotante, et avec ce crescendo typique de la chanson italienne qui en fin de course ne peut s’empêcher de crier la séparation et la fin de l’amour. Une ballade tristounette de qualité, axée sur la personnalité du chanteur, ce qui signifiera sans aucun doute un moment sobre et poignant le soir du 13 mai. Donc, pour résumer, l’Italie nous propose… de l’Italie ! Et c’est bien là le problème : cette ritale cantate aurait pu laisser la place à d’autres mélopées bien plus novatices cette année à San Remo. Mais ne craignez rien pour Marco : il ravira quoi qu’il arrive les nombreux romantiques en chaleur et encaissera moult points à Liverpool. Quant à moi, il me laisse plutôt comme au beau milieu des carrières de Carrare : de marbre.

FLOP – 10/20

 

Tim

Elk jaar laat ik me vangen om het festival van Sanremo te volgen.  Steevast eindigen die avonden met een zetel die me verslaat, omdat ik het einde alweer niet gehaald heb. Dit jaar viel één lied me meteen op: ik werd meegezogen in de magische wereld van Marco Mengoni, vanaf het moment dat hij zijn eerste noot zong.  Zijn lied is  als een wonderbaarlijk schilderij, waarbij elke penseelstreek raak is. Het was dan ook geen verrassing dat Marco de wedstrijd won. Toen ik de tekst later opzocht, was ik helemaal verkocht. Het was alsof ik naar een prachtige film keek, waarbij elk woord een nieuwe scène opriep. Liverpool zal het perfecte podium zijn om deze magie te laten stralen. Dus, als het aan mij ligt, trekt het hele circus volgend jaar opnieuw naar Italië, omdat dit lied me betovert. Ik kan niet anders dan het de maximale score van 20/20 toekennen.

TOP – 20/20

Resultaat: Italië krijgt van ons een totale score van 79%.

En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑