Liverpool 2023

Gepubliceerd op: 3 mei 2023

0

TOPS & FLOPS 2023: AZERBEIDZJAN

 

Elke dag bespreken we een liedje van het Eurovisiesongfestival 2023. Lees de meningen van ons ledenpanel in dit artikel en bekijk de deskundige commentaar van onze bestuursleden vanuit onze “Tops & Flops”-studio in de video hieronder!

Vandaag is de inzending van Azerbeidzjan aan de beurt: TuralTuranX – Tell me More (SF 1)

Christopher

Het is steeds uitkijken naar de inzending van de Azeris, op één of andere manier verstaan ze ook wel wat ze steeds moeten sturen. Helaas hebben ze het voor mij dit jaar helemaal niet begrepen naar mijn gevoel. Ze gaan de singer/songwritertour op met de tweeling waarbij ze dachten, het is in Liverpool, laten we er wat Beatles-vibes bij halen. Maar voor mij brengt het helemaal niks. Het nummer kabbelt gewoon wat verder op de Koera en kent diepe dalen zoals de Kaukasus. 

FLOP – 6/20

 

Thibaut

On dirait que l’Azerbaïdjan a coupé dans le budget cette année: après une décennie de suédoiseries manufacturées et performées par des artistes robotiques dans des mises en scène léchées, la dictature gazière envoie à Liverpool un duo de jumeaux bébés Beatles sans expérience scénique avec une chanson un peu ennuyeuse. Les ficelles sont un peu grosses (ça, ça ne change pas) et donc il y aurait une chance pour que ça se démarque de la compétition… si le duo ne passait pas entre Loreen et Vesna en SF1. La chanson reste mignonne.

FLOP – 7/20

 

Roel

Dit nummer is helemaal anders dan wat Azerbeidzjan de afgelopen jaren naar het Songfestival heeft gestuurd en zou je eerder van het Verenigd Koninkrijk verwachten. Een vleugje Beatles met Liverpool als gaststad lijkt geen slechte keuze al laat het nummer geen grote impact na. Zo lang het duurt word ik er vrolijk van, maar ik vind het ook niet jammer als het nummer gedaan is. Het is een simpel nummer, wat altijd een dubbeltje op z’n kant is op een groot podium. Mits een goede staging, zou dit de finale kunnen halen, maar het kan ook tussen de andere nummers verdwijnen. Mij spreekt dit nummer wel aan, maar zal Tell Me More iedereen genoeg zeggen? 

TOP – 14/20

Resultaat: Azerbeidzjan krijgt van ons een totale score van 49%.

En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑