Tops & Flops

Gepubliceerd op: 2 april 2022

0

Tops & Flops: Moldavië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Zdob și Zdub & Frații Advahov – “Trenulețul” (Eerste halve finale)

 

Thybault

Zdob si Zdub keert voor de derde keer terug op het Songfestivalpodium, dit keer vergezeld door Frații Advahova. Samen weten zij hoe zij een podium moeten vullen. Ik verwacht hier een fantastische act. Bij de eerste luisterbeurt van het nummer “Trenuleţul” dacht ik dat ik op een Moldavisch trouwfeest was. Het nummer kon me niet direct bekoren, toch gaf ik het een tweede kans en mijn mening veranderde. De leuke klanken vielen me meer op en kon het gewoon mee neuriën. Dit is gewoonweg een zeer goeie inzending die snel in je hoofd zit. Een echte oorwurm waarbij ik spontaan blij van word. Een finaleplaats is voor mij een zekerheid en een zeer goed resultaat in de finale zou terecht zijn.

TOP – 16/20

 

Sofie

Ik moet toegeven dat ik dit nummer steeds al na een tiental seconden oversloeg omdat ik het zo’n hektisch allegaartje vond. Om de Moldaven een eerlijke kans te geven bij mijn beoordeling heb ik het nummer van deze vrolijke bende bij deze dan toch maar enkel keren tot de laatste noot laten spelen. Daarbij ontdekte ik dat het refrein met “Hey Ho, Let’s Go” best leuk blijkt. Het geheel straalt echt wel de sfeer van een bacchanaal volksfeest uit vol met vrolijke mensen. Benieuwd of ze in Turijn ook de boel op stelten gezet krijgen! Aanvankelijk had ik deze groep al verbannen naar helemaal onderaan mijn lijst. Bij nader inzien krijgen ze ietwat meer respijt tot ik ze live te zien krijg.

FLOP: 8/20

 

Bjorn

Zdob si Zdub vertegenwoordigt de Moldavische kleuren voor de derde keer op het Songfestival. Trenuletul ligt volledig in de lijn van hun vorige deelnames: een vrolijk liedje met een aanstekelijk refrein dat ontelbare keren herhaald wordt en zich als een oorwurm in je hoofd nestelt. Afgaande op de clip wordt dit live ook drie minuten “leute”. Een plaatsje in de finale moet absoluut haalbaar zijn.

Omdat amusant ook een woord in het Moldavisch is: TOP 13/20

 

Stéphan

Dat Moldavië sfeer zal brengen in Turijn staat buiten kijf. “Trenuleţul” is opzwepend en brengt elke keer opnieuw een smile op mijn gezicht. Het zinnetje “Hey Ho let’s go, folklore and rock ’n roll” blijft maar in mijn hoofd zitten. Ambiance verzekerd, dat hebben ze eerder al bewezen. Een finaleplaats lijkt mij vanzelfsprekend.

TOP – 14/20

 

Didier

Ik heb Zdob si Zdub nooit graag gemogen. Het bezorgt me rillingen. Derde poging en een derde mislukking wat mij betreft. Hoe hard ik het ook probeer, het werkt niet. Ik twijfel er niet aan dat er in mei een publiek voor zal te vinden zijn. En het is een veilige gok dat ik ze zaterdagavond in de finale nog een tweede keer zal moeten doorstaan. Ik geniet een beetje meer van het liedje sinds Thybault de laatste keer dat ik hem zag “Hé Ho, let’s go” voor me zong met een paar danspasjes erbij. Als hij zich bij hen voegt op het podium zal dat een echt hoogtepunt zijn 😉

FLOP – 8/20

Resultaat: Moldavië krijgt van ons een totale score van 59/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑