Tops & Flops

Gepubliceerd op: 18 april 2022

0

Tops & Flops: Azerbeidzjan

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Nadir Rustamli – “Fade To Black” (Tweede Halve Finale – 4de)

 

Stéphan

De gloriejaren van Azerbeidzjan op het Songfestival liggen al eventjes achter ons. Het is van 2013 geleden dat zij nog eens in de top 5 wisten te eindigen. Nadir Rustamli zal proberen het tij te keren en dit doet hij met een mooie ballade maar hier zijn er al zo veel van….. Het begin van het nummer is zacht en wordt krachtiger naargelang het verder gaat. Dit is drama ten top en ik kan niet wachten tot ik de live uitvoering hiervan kan horen want het lijkt erop dat Nadir Rustamli een uitstekende zanger is. Of dit genoeg zal zijn om de jury en de kijker voor zich te winnen zal blijken. Dit kan opvallen maar ook tegenvallen……

TOP – 13/20

 

Bjorn

Voor Azerbeidzjan zingt Nadir Rustamli het lied “Fade to Black”. Het nummer start rustig en wordt mooi opgebouwd. Je verwacht dan een ijzersterk refrein maar dat ontbreekt helaas. Alles lijkt uiteindelijk maar wat verder te kabbelen zonder een echte climax te bereiken. Het doet mij nogal sterk denken aan “Start a Fire”, de Azerbeidzjaanse inzending van 2014, waarmee ze één van hun slechtste resultaten ooit behaalden. Ik vrees een beetje dat dit lied hetzelfde lot beschoren is. Azerbeidzjan komt in de eerste helft van de tweede halve finale aan bod en met concurrentie van Australië, Polen en in mindere mate België zouden ze zomaar eens de finale kunnen missen.

Omdat ze in Azerbeidzjan ook weten dat het altijd de schuld van het weer is: FLOP 11/20 

 

Thybault

Het was lang wachten op de inzending van Azerbaijan, maar een week na de HoD vergadering kregen we het eindelijk te horen. Nu is de hamvraag: “Zullen de laatsten de eersten zijn? ». Het nummer is zeker en vast niet slecht, maar ik mis iets. Het is moeilijk te beschrijven maar dit is mijn gevoel. Bovendien zit deze inzending in hetzelfde vaarwater als Polen en Australië, die dan ook nog eens in diezelfde halve finale zitten. Hierbij kan het wel eens een terugkerend fenomeen zijn dat één van deze drie de finale gaat missen. Omwille van bovenstaande redenen ben ik niet 100% overtuigd dat deze de finale zal halen.

TOP – 12/20

 

Didier

Het probleem met zoveel tijd nemen om je inzending te presenteren is dat je geen première meer hebt qua stijl. Azerbaidjan stuurt een liedje dat klinkt als veel van de melodieën van dit jaar, maar doet het naar mijn gevoel niet zo goed. Het is een mooie ballade met een zeer interessante opbouw. Maar daar houdt het op. Nadir lijkt een mooie stem te hebben. Toch geef ik de voorkeur aan die van Ochman of Sheldon die in dezelfde wateren varen. Als de Azerbeidzjanen willen opvallen, zullen ze met een mooie productie moeten komen aandraven. Aangezien ze daar over het algemeen goed in zijn, geef ik ze het voordeel van de twijfel.

TOP – 13/20

 

Sofie

Net als de zanger van Estland heeft Nadir Rustamli zo’n mooie, diepe stem die een soort heesheid krijgt zodra hij hogere tonen zingt. Ik merk dat ik de klankkleur van de stemmen van beide heren erg apprecieer, dus vraag ik me af wie me live in Turijn het meeste zal weten te bekoren. Als ik dan nu puur op basis van het liedje zelf een keuze moet maken, haalt Estland de bovenhand omdat “Fade to Black” me minder overtuigt. Maar voor de rest vind ik deze inzending absoluut een finaleplaats waardig.

TOP – 14/20

Resultaat: Azerbeidzjan krijgt van ons een totale score van 63/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑