Eurosong 2023

Gepubliceerd op: 13 januari 2023

0

Chérine: “Act wordt een tikkeltje vreemd”

Vandaag mogen de zeven deelnemers aan Eurosong 2023 repeteren en tussendoor mogen wij van OGAE Belgium telefonisch een interview afnemen met elk van hen.

Chérine:

Dag Chérine, hoe gaat het met je?

Geweldig! Het is druk maar leuk, van mij mag het alle dagen zo zijn!

Hoe verliep je repetitie?

Ik moet eigenlijk nog een beetje mijn plaats vinden op het podium. Ik zat vandaag te veel na te denken over waar ik moest staan, maar morgen zal het ongetwijfeld goed zijn. Voor een volle zaal zingen brengt het beste in mij naar boven en ik kijk er heel hard naar uit. Het was veel enger om voor de andere kandidaten te zingen dan mij te geven voor een hele zaal.

Je bent een grote fan van het Songfestival en hebt altijd al willen deelnemen, een droom die bijna werkelijkheid wordt mocht je morgen winnen.

Absoluut, toen de deelnemers officieel bekend werden gemaakt kreeg ik berichtjes van vrienden die zeiden van “Allez, uw droom komt uit”. Ik ben gewoon bang om mensen teleur te stellen mocht ik morgen niet winnen.

De reacties op Youtube zijn zeer lovend, lees je die reacties?

Ik heb een Twitter account aangemaakt en sindsdien ontploft mijn GSM. Ik ben zo ontroerd door de leuke reacties en de hoeveelheid tags die ik krijg. Het is echt onwaarschijnlijk.

De Vlaming kiest dit jaar de inzending voor het Eurovisie Songfestival. Ben je niet bang dat ze geen franstalig nummer willen sturen?

Ja daar ben ik heel bang voor. Ik ben een trotse Belg die in hartje Antwerpen woont. Het Frans past gewoon beter bij mijn stem. Ik mis eigenlijk de periode waarin elk land in de eigen landstaal zong. Ik had trouwens gehoopt dat er een nederlandstalig liedje in de finale zou zitten en waarom geen Duits? We hebben uiteindelijk 3 landstalen om uit te kiezen. Hoe leuk is dat!

Kan je ons iets meer vertellen over de act die je zal brengen?

Er zullen heel veel verrassingen in zitten. Het is een tikkeltje vreemd, anders dan alle andere waardoor het zeker zal opvallen. Ik heb geen backings maar wel 2 dansers die eigenlijk niet dansen, maar het blijft een verrassing.

Wie zou jij naar Liverpool sturen mocht je morgenavond niet winnen?

Och ik heb eigenlijk 4 favorieten. “Because of you” van Gustaph zit continu in mijn hoofd. Ooh la la is ook geweldig maar ook The Carnival en ‘t Inquiète zijn top nummers. Over de andere 2 mag ik niks zeggen omdat die nog niet gekend zijn 😉

We wensen jou alvast veel plezier morgen en heel veel succes!

Dank je wel, en als ik niet win, dan word ik gewoon lid van jullie fanclub!

Super!
Back to Top ↑