Liverpool 2023

Gepubliceerd op: 27 april 2023

0

Gustaph is er helemaal klaar voor

Stef Caers, alias Gustaph staat vandaag de Belgische pers te woord voordat de Belgische delegatie het vliegtuig neemt richting Liverpool waar Gustaph zal aantreden tijdens de tweede halve finale.

Hoe zijn de voorbereidingen verlopen?

Ik voel me goed, de vele open vragen die er enkele weken geleden nog waren zijn ondertussen allemaal beantwoord. Het vele werk maakt me rustig en het feit dat ik samen met mijn drie beste vriendinnen op het grote Eurovisiepodium zal staan maakt me blij. Ook mijn man zal in Liverpool aanwezig zijn. Het worden ongetwijfeld leuke herinneringen voor later.

Hoe heb je de preparty’s ervaren?

Het was heel fijn om in Barcelona, Madrid en Amsterdam te mogen optreden. Vooral Amsterdam was leuk omdat ik er met heel veel mensen heb kunnen babbelen en leuke interviews mocht geven. De zaal ging helemaal op tijdens mijn optreden. Ik heb leuke contacten gelegd en er heerste een grote collegialiteit.

Nederland kent een grote “crisis” omdat Mia en Dion technische problemen hadden tijdens hun optredens. Had jij er ook last van?

De techniek was inderdaad niet altijd on point maar zowel Chantal en Monique als ikzelf hebben genoeg ervaring om het beste van onszelf te geven. Ook al is de techniek maar voor 50% ok, wij weten wat we kunnen en dat is ook gelukt. Het is bijzonder jammer dat Mia en Dion zoveel negatieve reacties krijgen via social media want zij moeten nu met dit in hun achterhoofd toch maar op dat grote podium hun ding doen.

Because of you is een beetje de hymne geworden van dit Songfestival onder de deelnemers, hoe komt dat?

Ik heb er geen idee van, de jongens van Slovenië posten veel over “Because of you” op hun social media en ook de Ijslanders doen dat. Ik vermoed dat ze er instant happy van worden.

De act wordt dynamischer en er zal meer interactie zijn met de backings in Liverpool. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

Ik mag eigenlijk nog niets zeggen. Niet dat ik dat niet wil maar uit ervaring in Lissabon en Rotterdam weet ik dat we het strategisch moeten spelen. Het enige dat ik kan zeggen is dat de verhoogde podiums die gebruikt werden tijdens Eurosong niet gebruikt worden in Liverpool. Het was een beetje te statisch en nu wordt het veel dynamischer.

Ga je dan zelf dansen of komen er nog dansers of drag queens bij?

Ikzelf ben geen danser en zal dus geen speciale danspasjes uitvoeren. Ik kan wel zeggen dat ik veel stappen zal moeten zetten ?

De outfit is ongetwijfeld al gekozen. We zien je vaak in flashy kleuren. Wat wordt het in Liverpool?

Ook dit mag ik niet verklappen maar het wordt wel meer gestroomlijnd. Ik werk terug met Walter Van Beirendonck, tijdens Eurosong was het extravert en kleurig maar dit wordt anders……

Enkele meerkeuzevragen:

  • Pet of hoed? Hoed
  • Euphoria of Tatoo? Eurphoria
  • The Nail of Because of You? Because of You
  • Backing of frontzanger? Frontzanger
  • Lissabon 2018 of Rotterdam 2021? Lissabon (omdat er toen geen corona was)

Wat zijn je plannen na het Songfestival?

De zomer wordt heel druk omdat ik door heel het land zal rondtrekken maar ook in het buitenland. Ik ga me ook engageren tijdens verschillende prides en nadien zal ik werken aan materiaal om een album op te nemen. Druk druk druk, maar eerst het Songfestival dus.

In naam van onze leden hebben we Gustaph en zijn entourage veel succes gewenst in Liverpool en hij kijkt er naar uit om ons daar allemaal eens te zien.

Liverpool, here we come!

Tags: , , ,




Back to Top ↑