Tops & Flops

Gepubliceerd op: 28 april 2021

0

Tops & Flops: Zweden

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Als Tusse dit jaar wint, bereikt Zweden een ex aequo met Ierland als het land met de meeste overwinningen. Om dit te bereiken, zal “Voices” door de eerste halve finale moeten geraken. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Didier

Voices” is een deelname in de zuiverste Zweedse traditie. Het lied is modern en goed geproduced, de boodschap is interessant en heeft samenhang. De vertolking tijdens Melodifestivalen was zonder poespas maar goed op zijn plaats. Tusse overtuigt me vocaal iets minder, maar je voelt wel dat hij zich helemaal inleeft in zijn lied. Door altijd op dezelfde snaar te spelen, beginnen de Zweden me wel een beetje te vervelen. Vooral omdat er (naar mijn mening) betere liedjes waren in deze editie van Melodifestivalen

Mijn oordeel: TOP – 13/20

 

Bjorn

Ik kan er eigenlijk nog altijd niet bij dat de Zweden “Voices” verkozen hebben boven “Every Minute” van Eric Saade. Die inzending zou er voor mij dit jaar met kop en schouders bovenuit gestoken hebben. Maar neen, we zitten met Tusse en zijn nummer opgescheept. En toegegeven, het lied is helemaal niet slecht. De strofes zijn heel sterk maar het refrein is me iets te voorspelbaar. Er valt weinig aan te merken op zang, nummer en act maar toch is er iets wat ontbreekt. Misschien komt het door de toch wat kleurloze uitstraling van Tusse, ondanks het rode pak, zilveren schoenen en donkere huidskleur. Het doet me allemaal weinig. Het raakt me niet echt. En ik heb het hier al eerder gezegd: Mannen op hakken, een echte afknapper…

Mijn oordeel: TOP – 13/20

 

Sofie

De Zweeds-Congolese Tusse brengt met “Voices” een typisch Zweeds klinkende inzending. Toegegeven, bij de eerste beluistering deed dit nummer me niet veel. Voornaamste reden was dat ik Tusse’s stem niet sterk genoeg vond. Zijn vertolking klonk zelfs eerder tegen het valse aan. Niettegenstaande heeft het nummer een meeslepend refrein waardoor ik het toch elke keer zit mee te zingen. “Voices” belandt dan ook net niet in mijn persoonlijke top 10. Zweden verdient in mijn ogen alvast zeker een finaleplaats!

Mijn oordeel: TOP – 15/20

 

Stéphan

Gelukkig zijn er nog zekerheden zoals de Zweedse inzendingen die jaar in jaar uit telkens van een betere kwaliteit zijn dan alle andere inzendingen samen. Ik moet toegeven dat Eric Saade en Dotter mijn favorieten waren tijdens Melodifestivalen maar Tusse is bij nader inzien geen slechte keuze geweest van de Zweden. Het nummer is meeslepend, modern en wordt ook goed gebracht. De act tijdens de nationale voorronde was eigenlijk perfect en het hoeft ook niet aangepast te worden. Een finaleplaats is een zekerheid en vermoedelijk zullen zij opnieuw in de top 10 eindigen op 22 mei.

Mijn oordeel: TOP – 16/20

 

Thybault

De Zweedse selectie “Melodifestivalen” is volgens mij dé voorronde waar elke Songfestivalfan naar uitkijkt maar volgens mij gaat de kwaliteit al enkele jaren sterk achteruit. Elk jaar hebben ze meestal één sterke inzending die ze dan gelukkig kiezen. Dit jaar hebben ze echter de verkeerde keuze gemaakt, niet dat “Voices” een slechte inzending is maar ik zie dit eerder eindigen in de middenmoot. Het lijkt alsof Tusse constant krampen heeft op het podium want hij maakt bewegingen alsof hij dringend naar de kleinste ruimte moet. Hopelijk veranderen ze voor een keer de act want die uit Melodifestivalen was niets bijzonder. Een finaleplaats is hoogstwaarschijnlijk haalbaar maar de top 10 hoeft voor mij niet.

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Resultaat: Zweden krijgt van ons een totale score van 67/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑