Tops & Flops

Gepubliceerd op: 27 april 2021

0

Tops & Flops: Verenigd Koninkrijk

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Allerlaatste in 2019 en al meer dan 10 jaar afwezig in de top 10. Het Verenigd Koninkrijk hoopt op een klassering die hun ongelooflijke reputatie op de wedstrijd waardig is. James Newman krijgt die zware taak en zal “Embers” in de finale op 22 mei ten gehore brengen. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Sofie

Ik was een enorme fan van “My last breath” vorig jaar. Ik keek dan ook met veel verwachtingen uit naar het nummer dat James Newman dit jaar zou brengen. Helaas lost “Embers” mijn verwachtigen verrevan in. Ik vind het nummer willen maar niet kunnen. Het lijkt wel een geforceerde sfeer van optimisme. Super jammer want James heeft duidelijk zangtalent. Ik vrees dat het Verenigd Koninkrijk opnieuw achteraan de puntentelling zal eindigen.

Mijn oordeel: FLOP – 7/20

 

Thybault

Het Verenigd Koninkrijk en het songfestival is zoals bier na wijn, het is venijn, gewoonweg geen goeie combinatie althans sinds de jaren 2000. Ook dit jaar is de bijdrage van het Verenigd koninkrijk geen hoogvlieger, het heeft weinig om handen. Deze bijdrage heeft wel een aanstekelijk deuntje, wat we niet gewend zijn van dit land maar ik vind dat James Newman het probleem is, dit genre lijkt niet aan hem besteed te zijn. Ik vrees dat hij de kijker niet zal kunnen raken. Ik zie dit wel in de middenmoot eindigen in de finale.

Mijn oordeel: FLOP – 8/20

 

Stéphan

De eerste 40 jaren van het Eurovisie Songfestival wist je dat de UK hoge toppen zou scheren in de liedjeswedstrijd maar die tijd is jammer genoeg al lang voorbij. Onbegrijpelijk dat een land zoals het Verenigd Koninkrijk, met een rijke muziekcultuur, er telkens in slaagt om slechte nummers in te zenden. Alles hebben ze al geprobeerd: grote artiesten zoals Bonnie Tyler, tweederangs groepjes zoals Scooch, zangers die meer in de Euroclub zaten dan elders zoals Michael Rice, het heeft allemaal niet gewerkt. Hetzelfde lot is volgens mij  beschoren voor James Newman. OK ze hebben hun best gedaan om een degelijk uptempo nummer te kiezen, maar dit lijkt weer zo gedateerd dat het weer niks wordt vrees ik. Benieuwd welke aap ze volgend jaar weer uit hun mouw schudden….

Mijn oordeel: FLOP – 7/20

 

Didier

Dit is een erg moeilijke recensie om te schrijven. Op papier valt er niet zoveel negatiefs over te zeggen… “Embers” is echt een leuk nummer om naar te luisteren, vol geestdrift en goed humeur. Toch kan deze inzending me niet warm maken. Ik kan me niet voorstellen dat het VK opnieuw succesvol wordt met deze bijdrage. Waarschijnlijk vooral door James Newmans gebrek aan charisma. Hij is net als Michael Rice, SuRie, Lucie Jones of Molly: sympathiek, maar niet overtuigend genoeg

Mijn oordeel: FLOP – 11/20

 

Bjorn

De inzending van het Verenigd Koninkrijk begint best aanstekelijk maar gaat me al snel op de zenuwen werken. De voortdurende trompetten maken het nummer uiteindelijk erg irritant. Bovendien heeft James Newman absoluut geen charisma, iets waar vele Engelse artiesten de voorbije jaren last van hadden. Ook dit jaar zit er volgens mij helaas geen ommekeer in voor het Verenigd Koninkrijk. Ze eindigen ongetwijfeld weer diep in de tweede helft.

Mijn oordeel: FLOP – 9/20

 

Resultaat: Verenigd Koninkrijk krijgt van ons een totale score van 42/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

 

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑