Tops & Flops

Gepubliceerd op: 26 april 2021

0

Tops & Flops: Tsjechië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Sinds het goede resultaat van Mikolas Josef in 2018 lijkt Tsjechië de manier te hebben gevonden om de finale te bereiken. Zal Benny Cristo deze trend bevestigen? Hij zal “Omaga” verdedigen tijdens de tweede halve finale. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Bjorn

Tsjechië lijkt de voorbije jaren duidelijk zijn draai op het Songfestival gevonden te hebben met leuke popdeuntjes. Omaga past ook wel in dat rijtje. Licht verteerbaar, aangenaam en catchy, maar ook weer geen meesterwerk. Net als de recente Tsjechische inzendingen leent het zich tot een vrolijk en kleurrijk optreden. Benieuwd of dit voldoende zal zijn voor een finaleplaats.

Mijn oordeel: TOP – 13/20

 

Didier

In tegenstelling tot “Kemama” – dat me behoorlijk op de zenuwen kon werken – kan ik “Omaga” verdragen. Het nummer is weliswaar niet echt mijn ding. Het is een vrolijk liedje, maar ik ben een beetje bang dat het te rommelig wordt op het Rotterdamse podium. Ik ben heel benieuwd hoe Benny Cristo zijn titel gaat verdedigen. Maar om eerlijk te zijn, verwacht ik er niet al te veel van. 

Mijn oordeel: FLOP – 7/20

 

Stéphan

De Tsjechen zijn enkele jaren geleden van koers veranderd en dat heeft hen geen windeieren gelegd. Zij behaalden 2 jaar op rij de finale waarin ze ook goed scoorden. Benny Cristo probeert met zijn “Omaga” om diezelfde weg in te slaan maar ik vrees dat dit niet zal lukken. Het begin van het nummer vind ik veelbelovend maar het gaat snel vervelen. De tweede halve finale is minder sterk waardoor een finaleplaats misschien wel haalbaar is, maar of het verdiend zou zijn……

Mijn oordeel: FLOP – 9/20

 

Sofie

Vorig jaar had ik “Kemama” al redelijk onderaan mijn lijst geplaatst. Ook dit jaar vind ik “Omaga” van Benny Cristo eerder irritant dan aangenaam klinken. De muziek gaat van onder naar boven en terug naar onder. Ik zit als het ware in een rollercoaster van muzieknoten. De melodie van het stukje “Oh my god, oh my god you’re so beautiful” dat hij halverwege het nummer en nogmaals helemaal op einde zingt, vind ik het beste. De rest sla ik eerlijk gezegd liever over. Voor mij mag deze rollercoaster dan ook blijven steken in de halve finale.

Mijn oordeel: FLOP – 6/20

 

Thybault

De titel van de Tsjechische inzending is “Omaga” verwijzend naar OMG. En laat dit nu eens exact hetgeen zijn wat ik van deze inzending vind. Na enkele topjaren is Tsjechië terug naar af. Het doet me gewoon denken aan hun niemendalletjes die ze altijd vroeger stuurden. Want ook dit nummer slaat nergens op en komt nooit tot zijn recht volgens mij. Een finaleplaats is volgens mij te hoog gegrepen.

Mijn oordeel: FLOP – 8/20

 

Resultaat: Tsjechië krijgt van ons een totale score van 43/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑