Tops & Flops

Gepubliceerd op: 25 april 2021

0

Tops & Flops: Spanje

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Blas Cantó heeft opnieuw de moeilijke taak op zich genomen om voor Spanje een goed resultaat te behalen in de finale. En om dat te doen, zal hij op 22 mei ‘Voy a quedarme‘ op het podium in Rotterdam ten gehore brengen. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Thybault

De topjaren met sterke Spaanse inzendingen ligt al heel lang achter ons. Helaas voor Blas Cantó zal het ook dit jaar niets worden. Zijn nummer is honingzoet maar het raakt me op geen enkel vlak. Dit nummer passeert en voor ik het weet is het al gedaan. De enige positieve noot aan deze inzending is hijzelf want deze jongen mag er echt wel zijn. Ik verwacht alweer dat Spanje in de onderste regionen zal eindigen.

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Sofie

Blas Cantó wist me vorig jaar enorm te charmeren met zijn “Universo”. Hoezeer ik Spanje ook genegen ben, dit jaar vind ik de ballade “Voy a quedarme” maar middelmatig. Toch betrap ik mezelf erop dat ik dit nummer altijd laat opstaan in de wagen en het refrein dan volop meezing. Het is voor mij dus een twijfelgeval, vermoedelijk omdat ik zijn stem op zich zo mooi vind. Ik ben ervan overtuigd dat Blas zaterdag in de rechterkolom zal blijven steken. M.a.w. weer geen tripje naar Spanje  😉

Mijn oordeel: FLOP –12/20

 

Bjorn

Toen ik “Voy A Quedarme” voor het eerst hoorde leek het me weinig speciaal. Het nummer is niet slecht maar er zijn er heel wat betere dit jaar. Hetzelfde geldt voor Blas Cantó die wel een goede zanger is, maar ook niet de beste van alle deelnemers. Niks aan deze inzending leek me uitzonderlijk genoeg om voor te stemmen waardoor ik vreesde dat Spanje ook dit jaar, misschien niet helemaal terecht, een serieuze kanshebber voor de rode lantaarn zou worden. Maar bij het bekijken van de clip weet de Spaanse inzending dan plots totaal onverwacht een heel gevoelige snaar te raken. Als ze dit naar het grote podium weten te vertalen zit er misschien toch heel wat meer in. Dit nummer wordt dan plots wondermooi, want grootmoeders hebben in ieders hart toch een speciale plaats ❤️

Mijn oordeel: Top 17/20 (misschien niet geheel om de juiste redenen)

 

Didier

Ik ben van oudsher een grote fan van Spaanse liedjes. Vorig jaar was helaas een teleurstelling. “Universo” werkte echt op mijn zenuwen. Ook al vind ik “Voy a quedarme” iets leuker klinken, het is nog steeds veel minder dan wat Iberische inzendingen gewoonlijk bij mij teweegbrengen. Ik vind dat het liedje er wat te lang over doet om echt op gang te komen. Ik hou ook niet van Blas Canto‘s stem. En aan het einde van het nummer zijn er een aantal noten die we duidelijk eens live moeten horen.  

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Stéphan

Waar is de tijd dat Spanje jaar in jaar uit in mijn top 5 zat? Sinds het begin van de jaren 2000 heb ik het gevoel dat de Spanjaarden te hard hun best doen om een goede inzending in te sturen waardoor het elke keer weer (bijna) een afgang wordt. Ofwel kiezen ze het verkeerde nummer ofwel is de staging te simpel of dan weer over the top. Dit jaar sturen ze een typische Spaanse ballade die mij jaren geleden zou aangesproken hebben maar mij nu weer het gevoel geeft dat dit in de onderste regionen van het scorebord zal eindigen.

Mijn oordeel: FLOP – 7/20

 

Resultaat: Spanje krijgt van ons een totale score van 56/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑