Tops & Flops

Gepubliceerd op: 24 april 2021

0

Tops & Flops: Slovenië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Het tweede nummer dit jaar dat “Amen” heet! Het zal worden vertolkt door Ana Soklič in de eerste halve finale. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Stéphan

Wat een mooie warme stem heeft Ana! “Amen” is een nummer dat heel goed opgebouwd is: het begint heel rustig en wint alsmaar aan kracht. De backings weten het nummer naar een hoger niveau te tillen en maken het nummer “levendiger”. OK, deze bijdrage behoort niet tot de beste van dit jaar maar ook niet bij de slechtste maar na de opgewekte inzending van Litouwen verdwijnt dit in het niets. De Slovenen zijn in mijn ogen al enkele keren ondergewaardeerd geweest op het Songfestival en ik vrees dat ze ook dit jaar niet de nodige punten zullen behalen om in de Grand Final aan te treden maar als de goden Ana aanhoren lukt het misschien toch, ik zou in haar plaats alvast een kaarsje doen branden…

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Didier

Voda” stond vorig jaar in mijn top 10. Ik was een van die zeldzame fans van het Sloveense lied van 2020. Ik hield van de mysterieuze sfeer, de schoonheid van de Sloveense taal en de kwaliteit van Ana’s stem. Zelfs al behoudt ze al haar vocale kracht in 2021, ze verdedigt in mijn ogen helaas een veel minder goed nummer. De 3 minuten van haar bijdrage interesseren me totaal niet. En in vergelijking met vorig jaar verliezen we ook nog eens het plezier om haar mooie nationale taal te horen. Jammer… 

Mijn oordeel: FLOP – 7/20

 

Thybault

Slovenië brengt een inzending waar ik na een halve minuut al misselijk van wordt door de te vaak voorkomende religieuze boodschap. Ana Soklič wil met haar diepe stem duidelijk als priester fungeren  door te gaan prediken/zingen om alle kijkers terug naar de kerk te sturen. Ik heb ook het gevoel dat dit nummer een eeuwigheid duurt en als ik dan eindelijk denk “hallelujah” het is gedaan beginnen de backings te zingen. Verschrikkelijk! Gelukkig voor haar kan ze direct na de eerste finale haar roeping gaan uitvoeren door te gaan werken als Slotzuster ofwel koorzuster. Met andere woorden wil ik dit nooit meer aanhoren en/of zien.

Mijn oordeel: FLOP – 0/20

 

Sofie

Ana Soklič brengt ons de tweede “Amen” van deze editie. Als ik moet kiezen tussen beiden,  ga ik voor dit nummer. Hier zit tenminste nog een ziel in, zeker met het in koor gezongen Halleluja-stuk op het einde. Bovendien heeft Ana een mooie, diepe stem. Hoge toppen gaat dit nummer niet scoren in Rotterdam, maar slecht kan ik het evenmin noemen. Geen idee of dit de finale haalt. Bij mij belandt het nummer alvast ergens in de middenmoot.

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Bjorn

Slovenië brengt een ballade zoals we ze al tientallen keren gehoord hebben op het Songfestival. Weinig origineel en vernieuwend dus. Ana zingt ongetwijfeld heel goed maar ik hou helemaal niet van haar diepe stem. Het voortdurende “Amen” en “Hallelujah” spreekt me ook al totaal niet aan. Ana en haar lied mogen van mij gerust naar de kerk verbannen worden, daar kunnen ze maximaal slechts 50 slachtoffers maken.

Mijn oordeel: FLOP – 4/20

 

Resultaat: Slovenië krijgt van ons een totale score van 31/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑