Tops & Flops

Gepubliceerd op: 22 april 2021

0

Tops & Flops: San Marino

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Tien jaar later staat Senhit weer op het Eurovisiepodium. Zij heeft de moeilijke taak de tweede halve finale te beginnen met haar lied “Adrenalina“. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Thybault

Als we het over de grootste verrassing van dit jaar zouden hebben, dan zal San Marino hierin wel uitblinken. Dit heeft volgens mij niemand zien aankomen. Vanaf de eerste seconde hoor je de etnische invloeden in de muziek, waar ik van hou. Enkel over de tekst moeten we het hier niet hebben want deze slaat nergens op. Wat bij dit soort nummers vaak het geval is. Of Senhit de zang onder controle gaat houden, denk ik eerder niet. In 2011 hebben we al van haar valse noten mogen genieten. Ik weet dat San Marino hier niet naar kijkt want geen enkele inzending van hen was juist gezongen. De vraag of dit doorgaat naar de finale is hier niet nodig: volgens mij  is dat een zekerheid. De vraag blijft of we Flo Rida zullen zien op het podium.

Mijn oordeel: TOP – 18/20

 

Sofie

Adrenalina” bezorgt me van de eerste seconde een stevige adrenalistoot. De roos/paars/whatever-harige Senhit heeft de mosterd duidelijk gehaald bij Fuego. Niettegenstaande weet ik dit nummer absoluut te smaken! Benieuwd of Flo-rida in Rotterdam ook live on stage zal zijn voor zijn stukje rap. Voor Senhit is dit trouwens niet haar eerste deelname. In 2011 zong ze in Düsseldorf het trage ‘Stand By’, wat toen zo vals klonk als een kat. Ze eindigde dan ook bij de laatsten. Vraag is of ze dit jaar hetzelfde kattengejank zal bovenhalen. Ik hoop van niet… In dat geval: absoluut door naar de finale om daar zeker bij de top te eindigen!

Mijn oordeel: TOP – 17/20

 

Bjorn

De hype rond deze inzending begrijp ik helemaal niet. “Adrenalina” klinkt als een lied dat midden jaren 2000 ooit terecht geweigerd is voor de preselectie van één of ander Zuid-Europees land: passé en 15 jaar te laat! San Marino heeft een patent op goedkope inzendingen en dit past volledig in die traditie. Ik krijg ook de kriebels van de rijmelarij in combinatie met het tenenkrommende Engels (gasolien – adrenalien ?). Het enige wat ik nog weet te waarderen is het stukje rap, maar erg vernieuwend is dat ook allemaal niet. Voor mij mag Senhit zo snel mogelijk terug op haar rots!

Mijn oordeel: FLOP – 6/20

 

Didier

België 2006. Zwitserland 2007. Hongarije 2009. Noorwegen 2011. IJsland 2016. Estland 2017. De lijst gaat maar door… Begrijp je waar ik naartoe wil? Ja, ik zou San Marino 2021 willen toevoegen aan die lijst van nummers die fans enthousiast maakten en op papier alles hadden om van te houden, maar de finale niet haalden. Senhits voorstel is verleidelijk. Een uptempo en kleurrijk lied, een gladde (zelfs een beetje beklemmende) propaganda, een acte de présence van een Amerikaanse rapper. Senhit verdubbelt haar inspanningen om haar deelname aan de man te brengen. Maar doet ze niet gewoon té hard haar best? Ik wens het San Marino niet toe. Ik kan echter de mogelijkheid niet uit mijn hoofd zetten: Wat als dit DE grote teleurstelling van 2021 zou zijn?

Mijn oordeel: FLOP – 13/20

 

Stéphan

San Marino haalt alles uit de kast om goed te scoren: Zweedse componisten, tekstschrijvers en producers, een Amerikaanse rapper die al enige tijd geen hits meer heeft gescoord. En tot slot een zangeres die reeds faalde op het Songfestival. Het nummer is oubollig. In 2004 had het waarschijnlijk wel gescoord, maar anno 2021… Elk jaar is er wel een fan favorite die het niet kan waar maken, denk maar aan Kate Ryan, Kati Wolf, Valentina Monetta, Mei Finegold, enzovoorts. Ik vrees dat dit zich ook dit jaar zal herhalen. Senhit zal de finale wel halen maar zal er (hoop ik) geen potten breken. Dit zal door de jury afgestraft worden. Alvast veel succes!

Mijn oordeel: FLOP – 8/20

 

Resultaat: San Marino krijgt van ons een totale score van 62/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑