Tops & Flops

Gepubliceerd op: 21 april 2021

0

Tops & Flops: Rusland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. In 2018 kondigde Manizha aan Wiwibloggs aan dat ze volgend jaar haar land zou vertegenwoordigen op Eurovisie. Uiteindelijk moest ze nog drie jaar wachten. Hier is ze dan in de eerste halve finale van deze editie met haar liedje “Russian Woman“. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Stéphan

Rusland brengt dit jaar een mix van rap, hip-hop en folk-pop met een boodschap over vrouwen emancipatie en hoe de mensen reageren op vrouwen met irrelevante kritiek zoals gewicht en leeftijd. Zware kost dus vergeleken met het prettig gestoorde groep Little Big vorig jaar. Een inzending met een boodschap heeft niet altijd een meerwaarde en ik vrees dat dit het geval is voor de Russische inzending. Het refrein is vrij aanstekelijk en de blazers maken het nummer wat opgewekter maar of dit genoeg is om een ticket voor de finale te bemachtigen valt af te wachten. Voor mij hoeft het eigenlijk niet.

Mijn oordeel: FLOP – 11/20

 

Sofie

Toegegeven, voor vandaag had ik het lied “Russian Woman” van Manizha nog nooit volledig beluisterd. Ik haakte steeds af na een minuut Russisch gebrabbel. Nu ontdek ik dat er dan toch nog een gezongen refrein in komt, ongeveer halverwege het nummer. Niet dat ik daardoor enthousiaster ben geworden. Manizha wil duidelijk een boodschap uitdragen voor alle onderdrukte Russische vrouwen. Iets waar ik als vrouw vanzelfsprekend achter sta. Alleen weet ze me helaas niet te overtuigen… Voor mij moet dit nummer niet door naar de finale en eindigt het achteraan mijn persoonlijke notering.

Mijn oordeel: FLOP – 4/20

 

Didier 

Ik heb de laatste dagen veel geklaagd over de Poolse, Portugese of Roemeense liedjes. Op zich goede deelnames maar die me niet ontroerden. Met dit nummer is het tegenovergestelde het geval. Het Russische nummer is een echte puinhoop. Het gaat alle kanten op, een mama kat zou haar kittens verliezen. En toch… voel ik me onherroepelijk aangetrokken tot “Russian Woman“. Ik heb een soort haat-liefde verhouding. Hoezeer sommige passages ook een marteling voor mijn oren zijn, enkele noten later heb ik kippenvel van geluk bij de meer traditionele ritmes die in het Russisch worden gezongen door uitstekende koorzangers. Dit is dan ook zeker een bijdrage die me niet onberoerd laat! 

Mijn oordeel: TOP – 15/20

 

Thybault

Rusland IS één van de best scorende landen op het Songfestival waardoor ik altijd vol spanning uitkijk naar hun inzending. Helaas voor hen was het terug aan de televisiezender Channel One Russia om hun kandidaat te kiezen. Diezelfde zender koos ook in 2017/2018 een kandidaat, Julia Samoylova, die de geschiedenis inging als de eerste Russische uitschakeling voor de finale. Voor mij behoort “Russian Women” op de stapel “slechte inzendingen”. Dit is een samenraapsel van alles en nog wat waardoor dit zeer rommelig overkomt. Het geschreeuw met vervolgens rap maakt het enkel nog slechter. Zonder hun broertje Wit-Rusland kan het wel moeilijk worden voor Rusland waardoor de geschiedenis zich zou kunnen herhalen en Rusland een tweede uitschakeling rijker zou zijn.

Mijn oordeel: FLOP – 3/20

 

Bjorn

Toen ik de Russische inzending voor het eerst hoorde had ik er niet zo veel mee. Geleidelijk aan is het nummer echter bij mij gaan groeien. Het is een slimme mix van meer folkloristische elementen met een moderne sound. Het afwisselen van Russisch met Engels past hier ook volledig in. Hoewel de act er bij momenten nogal rommelig uitziet werkt de interactie met de backings heel aanstekelijk en spat de energie van het scherm. Het blijft Rusland en het lied is uniek in zijn soort. Ik zou dit zeker niet afschrijven voor een finaleplaats.

Mijn oordeel: Geleidelijk aan het stijgen op mijn ranglijst van flop naar nu al een kleine top – 13/20

 

Resultaat: Rusland krijgt van ons een totale score van 46/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑