Tops & Flops

Gepubliceerd op: 20 april 2021

0

Tops & Flops: Roemenië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Dit jaar was er geen nationale finale om een lied te kiezen. Roxen zal Roemenië opnieuw vertegenwoordigen met “Amnesia” in de eerste halve finale. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Thybault

Na een lange kater is Roxen eindelijk nuchter, echter lijdt ze aan geheugenverlies wat ook de betekenis is van het nummer “Amnesia” die ze dit jaar brengt voor Roemenië. De eerste minuut begint best veelbelovend om daarna sterk af te zwakken. Ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn hart al vast hou voor de live performance want na haar show van vorig jaar weet ik dat daar eventueel het schoentje kan wringen. Zingen in combinatie met dansen is niet haar sterkste punt. Hierdoor heb ik twijfels over de slaagkansen van Roxen maar het zou mij niet storen om dit nummer zaterdag terug te zien.

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Bjorn

Alcohol You” behoorde vorig jaar tot mijn persoonlijke favorieten en de Roemenen mochten hiermee van mij gerust het hele festival winnen. “Amnesia” ligt in dezelfde lijn maar is net iets minder sterk. Het klinkt heel eigentijds en kan zo op de radio wat ik persoonlijk enorm positief vind. Het kan nooit kwaad als het Songfestival nu en dan een dikke hit voortbrengt. Hopelijk kan Roxen het live ook waarmaken want tijdens de Roemeense finale van 2020 liep dat wel serieus verkeerd. Er was heel wat alcohol nodig om de valse noten niet te horen. Misschien hopen we dit jaar op een acuut geval van geheugenverlies wanneer ze haar nummer zingt. Een extra punt wel voor de originele titelkeuzes: “Alcohol you” en “Amnesia“, het is eens iets anders dan “Amen“!

Mijn oordeel: TOP – 17/20

 

Sofie

Na “Alcohol You” vorig jaar krijgen we dit jaar “Amnesia”, dat zich in dezelfde sfeer bevindt. Zangeres Roxen is overduidelijk geen zorgeloze spring-int-veld! Niettegenstaande het fatalistische kantje vind ik het een meeslepend nummer met een moderne vibe. Na twee minuten worden we even getrakteerd op een stuk met een vette beat erin. De max! Jammer dat die beat zich niet tot het einde van het nummer verderzet als een soort climax. Roxen mag van mij alleszins zeker en vast doorstoten naar de finale.

Mijn oordeel: TOP – 15/20

 

Stéphan

Wat een song hebben de Roemenen weer gekozen! Ik ben grote fan! Roxen is niet de beste zangeres van dit jaar maar het nummer is zeer goed. Ze heeft volgens mij wel een beetje pech met hun startpositie in de eerste halve finale. Als ze dit perfect kan brengen zou dit moeiteloos in één van de tien “omslagen” moeten zitten, maar daar vrees ik dus voor. Net wel, of net niet vrees ik.

Mijn oordeel: TOP – 16/20

 

Didier

Ik heb hetzelfde probleem met Roxen als met haar Bulgaarse buurvrouw Victoria. Ik kan de onbetwistbare kwaliteiten van deze twee bijdragen niet negeren. De sfeer is zacht en gevoelig, de stemmen hebben karakter en het geheel is modern, juist en goed op zijn plaats. En toch ben ik er niet wild van. De vleiende voorspellingen voor beiden blijven dan ook een raadsel voor mij. Ik wacht op een mogelijke vonk op de avond van de halve finale om milder te zijn met Roxen.

Mijn oordeel: FLOP – 12/20

 

Resultaat: Roemenië krijgt van ons een totale score van 70/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑