Tops & Flops

Gepubliceerd op: 28 april 2022

0

Tops & Flops: Roemenië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: WRS – “Llamame” (Tweede Halve Finale – 13de)

 

Bjorn

De Roemenen weten hoe je in deze tijden een lied met een boodschap verpakt: maak er een vrolijk deuntje van, zorg dat er iets gebeurt op het podium en neem alles niet te ernstig. En het werkt! Hoewel dit nummer niet dezelfde kwaliteit heeft als vele andere deelnemende nummers dit jaar tovert het wel een glimlach op mijn gezicht en word ik er blij van. Ik snap wat ze ermee bedoelen en geniet van drie minuten zorgeloosheid. En ik kan het ook nog eens heel gemakkelijk meezingen!

Omdat luchtigheid soms ook gewoon eens werkt: TOP – 13/20

 

Didier

Dit is de ‘discount’ inzending van deze editie 2022. Alles is goedkoop. De choreografie, de melodie, de tekst, zijn kapsel en zijn outfit, alles. En toch hou ik ervan. Het is geen onnozel liedje, maar het zou het bijna kunnen zijn. Elke keer als ik zijn optreden zie, moet ik lachen maar tegelijkertijd ook dansen.Ook al is het een beetje een verouderd liedje, het brengt me steeds in een goede stemming! En opgelet want het blijft de rest van de dag in mijn hoofd zitten… “Hola mi bébébé!” Benieuwd hoe de kijkers hierop zullen reageren…

TOP – 15/20

 

Sofie

De visuele gelijkenissen tussen de Roemeense en Israëlische zangers van dit jaar vind ik treffend. Je zou ze bij wijze van spreken onderling kunnen omwisselen en benieuwd of iemand het zou merken 😉 Alleen giet “WRS” er een stoerder en zwoeler Spaans sausje over, wat het in mijn oren heerlijk doet klinken. Ik zie de  zanger en zijn dansers met hun opzwepende flamenco-achtige moves ook gewoon veel liever bezig! Bovendien blijft het stukje “Hola mi bébébé, llámame, llámame” heel vaak bij me hangen,wat natuurlijk een goed teken is. Kortom: mij hebben ze mee! Als ze dezelfde zwoele dancemoves live brengen in Turijn, wil ik de Roemenen maar al te graag 2x op dat podium bezig zien. Hopelijk wil de rest van Europa dat ook… ☺

TOP: 15/20

 

Thybault

Roemenië kende dit jaar een zeer magere nationale competitie met een groot aantal liedjes. Het concept was erg slecht maar uiteindelijk moest er toch iemand gekozen worden. Uiteindelijk kozen ze voor WRS met het liedje “Llamame”. Het nummer kan kortweg beschreven worden als Guilty Pleasure. Je houdt ervan of niet. Ik vind dit eerder achtergrondmuziek voor in een praatcafé: niemand luistert ernaar maar het is ook niet slecht, althans de studioversie. Live kan het me total niet bekoren. WRS is een echte danser maar totaal geen zanger. Een finaleplaats is volgens mij onzeker, maar het nummer zal zeker niet laatste eindigen in de halve finale.

FLOP – 8/20

 

Stéphan

“Llámame” is zo’n nummer dat je dag goed maakt. De Roemeense inzending wordt ongetwijfeld een hit op de dansvloer. Er zijn wel wat minder positieve punten…. Zo vind ik de strofes iets te zwak. WRS is ook niet de beste zanger en mist wat charisma om mijn aandacht 3 minuten lang te houden. Tijdens de nationale voorronde vond ik de setting te donker. In Turijn mag het allemaal wat kleurrijker en vrolijker. De flamenco-moves en de danspasjes zijn dan weer geweldig! Dit zou wel eens de tweede halve finale kunnen afsluiten en zal de finale wel halen.

TOP – 15/20

Resultaat: Roemenië krijgt van ons een totale score van 66/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑