Liverpool 2023

Gepubliceerd op: 25 april 2023

0

Tops & Flops 2023: OOSTENRIJK

 

Elke dag bespreken we een liedje van het Eurovisiesongfestival 2023. Lees de meningen van ons ledenpanel in dit artikel en bekijk de deskundige commentaar van onze bestuursleden vanuit onze “Tops & Flops”-studio in de video hieronder!

Vandaag is de inzending van Oostenrijk aan de beurt: Teya & Salena – Who the Hell is Edgar? (SF2)

Christopher

Camp, Kitsh, Goofy, Funny maar vooral Catchy! Wat springt dit nummer uit dit jaar. Dit is echt zowaar bijna alles wat ik in een Eurovision song wil horen hedendaags. Het lied start met de bezetenheid van de geest van jawel Edgar Allen Poe. Je wordt meegenomen op een spirituele reis, waar je denkt dat ze eigenlijk op een trip zitten na een zwaar nachtje. Hoe kom je erbij anders bij het refrein “Poe, Poe, Poe” … Om het geheel nog even mooier te maken hebben ze er een nog meer campy choreo in de clip die absoluut zal werken want inderdzaad Who The Hell is Edgar? Het zou me niet verbazen als dit het TikTok zal veroveren. Great Job Austria! 

TOP – 18/20

 

Thibaut

Peut-on faire plus catchy avec un titre aussi étrange? Si on écoute les paroles, la chanson a un point de vue acerbe sur l’industrie musicale et le texte est facile à comprendre pour qui soit même un peu anglophone. Vous ne pigez rien? C’est pas grave! C’est de l’excellente pop de 2023 avec un côté indie, un refrain catchy, un gimmick, de la choré simple, une alternance couplet/refrain réinventée entre plusieurs styles de chant et une interprétation (dés)incarnée! Le produit est très bien ficelé, mais que donnera le live?

TOP – 19/20

 

Tim

De Oostenrijkers hebben ons even in spanning laten wachten, om uiteindelijk een snippet van slechts enkele seconden de wereld in te sturen. Ik moet toegeven dat mijn initiële gedachte was: “geen schijn van kans”. Maar toen het volledige nummer onthuld werd, veranderde ik van gedachte als een kameleon van kleur. Het is een oorwurm van jewelste! De herhalende zinnetjes en akkoorden vormen  een eindeloze stroom van vreugde die je meesleept in een muzikale roes. En de videoclip? Die dompelt je onder in een ‘feel good’-bad. Maar het echte werk begint pas op het podium in Liverpool. Het is daar waar deze inzending zal moeten schitteren en stralen.  Als Teya en Salena erin slagen om dezelfde sfeer en vrolijkheid te creëren als in de video, dan zijn ze zeker in de running voor een topnotering . Het verdient in ieder geval een behoorlijke positieve beoordeling, met een score van 15 op 20. Want laten we eerlijk zijn: wie wordt er nu niet blij van deze inzending?

TOP – 15/20

Resultaat: Oostenrijk krijgt van ons een totale score van 82,5%.

En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑