Tops & Flops

Gepubliceerd op: 12 april 2021

0

Tops & Flops: Moldavië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. 15 jaar nadat ze “Loca” op ons afvuurde in Athene is Natalia Gordienko terug met “Sugar”. Moldavië zal in de tweede halve finale deelnemen. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Sofie

Dat het er met Natalia Gordienko suikerzoet aan toe zal gaan op het Rotterdamse podium, zoveel is zeker. De videoclip voorspelt alvast een schaars gekleed en wulps bewegend blondje omgeven door tal van lekkernijen, al dan niet van vlees en bloed. Zal ze tijdens haar live performance als kers op de taart ook een stuk bijten uit één van de lekkere mannelijke dansers? We hebben er voorlopig het raden naar. “Sugar” heeft alvast een sexy beat. En omdat ik zelf van een suikerlievende stad ben, mag het van mij wel doorstoten naar de finale. Om daar ergens in de middenmoot te eindigen voor de dessert en de pousse café 😉

Mijn oordeel:  FLOP – 12/20

 

Thybault

Natalia Gordienko is uit haar “Prison” ontsnapt om dit jaar terug de Moldavische kleuren te verdedigen in Rotterdam. Ik moet toegeven dat “Sugareen zeer aanstekelijke beat heeft om de dansvloer onveilig te maken, wie kijkt daar niet naar uit? Hoe de act er zal uitzien is nog een geheim en hopelijk wordt het fenomenaal want met de hulp van het “Dream Team” (Philipp Kirkorov en Dimitris Kontopoulos) liggen de verwachtingen hoog. Een finaleplaats zou een zekerheid moeten zijn.

Mijn oordeel: TOP – 14/20

 

Stéphan

Wat een metamorfose heeft Natalia ondergaan! “Prison” was een leuk nummer zonder meer. Waarschijnlijk zullen ze in het Moldavische kamp blij geweest zijn dat het Songfestival niet kon doorgaan en gedacht hebben: “Seks verkoopt, laten we het maar over een andere boeg gooien” en het werd een ommedraai van 360°. De ietwat preutse zangeres veranderde in een bom. “Sugar” is een goedkope versie van Maruv met een heerlijke videoclip incl danspasjes. Eerlijk gezegd dacht ik dat dit wel in de top 10 zou kunnen eindigen in de finale, maar nu ben ik er minder zeker van. Veel zal afhangen van de act en de zangprestaties van Natalia. Of de jury hiervoor valt weet ik niet, maar ze zal zeker wat sms’en binnenhalen.

Mijn oordeel: TOP – 14/20

 

Bjorn

Moldavië brengt ons één van de leukste clipjes van het jaar en daar zit nu net een beetje het probleem: Wanneer ik het zie vind ik het echt top. Als ik het echter enkel hoor vind ik het best wel leuk maar word ik niet omvergeblazen. De laatste jaren hebben ze wel bewezen dat ze een act kunnen neerzetten, dus heb ik er alle vertrouwen in dat dit goedkomt. Het nummer is ook volledig aangepast aan de zangcapaciteiten van Natalia: niet te veel en niet te moeilijk. Lijkt die beat trouwens niet enorm op die van Maruv?

Mijn oordeel: TOP – 15/20

 

Didier

Moldavië heeft het altijd al moeilijk gehad om mij te overtuigen. Toen ik “Sugar” voor het eerst hoorde, was het een aangename verrassing. Een luchtig en meeslepend popnummer dat gewoonlijk door Oekraïne of Rusland ingezonden wordt. Ik kan niet wachten om te zien hoe dit live zal gebracht worden. Twijfels heb ik over hoe de studio versie en de videoclip op het podium zal gereproduceerd worden. Bezit Natalia de capaciteiten om dit met delicatesse en zonder extremen te brengen? Ik hoop van wel.

Mijn oordeel: TOP – 13/20

 

Resultaat: Moldavië krijgt van ons een totale score van 68/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑