Tops & Flops

Gepubliceerd op: 9 april 2021

0

Tops & Flops: Letland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Letland rekent opnieuw op Samanta Tina om hen in Rotterdam te vertegenwoordigen. Zal Samanta met haar lied “The Moon is Rising” de koningin van de nacht worden in de tweede halve finale (en de finale…)? Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Stéphan

De Letten zijn in mijn ogen de buitenbeentjes van het festival, soms positief soms negatief, en ook dit jaar is dat het geval. Dit vind ik een heerlijke inzending. De tekst (medegeschreven door Aminata ESF 2015) past perfect bij de persoonlijkheid van Samanta Tina. De act vind ik geweldig. “The queen is coming” en ze is ook een echte koningin op het podium, maar ze staat er niet alleen. Ze wordt vergezeld door 3 backings en een 12-tal danseressen. Veel te veel dus….. Hopelijk kunnen ze de energie die ze in de videoclip toonde ook in Rotterdam uitstralen. Van mijn part mag dit absoluut naar de finale en mag het zelfs de top 3 halen.

Mijn oordeel: TOP – 18/20

 

Sofie

Ok, dit nummer is dus echt niét mijn ding! Enkel het stukje “padadapadadapa-padadapapadré” vind ik leuk. Voor de rest klinkt “The Moon Is Rising “ van begin tot einde als een onuitstaanbaar scherp gefluit in mijn oren. Volgens mij gaat de maan bij het beluisteren van dit nummer zich eerder schuilhouden achter het dikst mogelijke wolkendek. Laat dit aub niet doorstoten naar de finale. Mijn oren kunnen dit geen tweemaal verduren!

Mijn oordeel: FLOP – 1/20

 

Didier

Samanta Tina houdt niet van halve maatregelen. Ze zou er nochtans goed aan doen een beetje te minderen. Want met “The Moon is Rising” gunt Samanta ons geen minuut rust. Vanaf de eerste noten laat ze al haar vocale capaciteiten horen. En zelfs al stoort haar stem me niet, het is een beetje te heftig voor mijn oren. Jammer, want ik vind haar ‘urban’ stijl best interessant. Het is echter van het goede te veel. Meer gematigdheid zou welkom zijn geweest. 

Mijn oordeel: FLOP – 12/20

 

Bjorn

Ik ben blij dat Letland Samanta Tina een herkansing biedt. Als je na 8 deelnames aan preselecties eindelijk wint is de ironie van het lot al te groot als het Songfestival dan geannuleerd wordt. Samanta is dus terug en vorig jaar had ze volgens mij het leukste nummer van alle deelnemende artiesten. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Helaas zijn die niet ingelost. “The Moon is Rising” heeft wel een leuke beat maar blijft te vlak om 3 minuten te kunnen boeien. Er zit echt te weinig variatie in. Ik blijf wachten op een pakkend refrein dat maar niet komt. Na 3 lange minuten is het nummer eindelijk voorbij en blijf ik op mijn honger zitten. Hopelijk doet Samantha de komende 8 jaar gewoon opnieuw aan preselecties mee, maar met beter nummers dan!

Mijn oordeel: FLOP – 9/20

 

Thybault

Queen Samanta Tina is wederom terug met een zeer modern hedendaagse inzending. Persoonlijk zijn mijn verwachtingen niet volledig ingelost, dit doordat er doorheen het nummer een zeer irritant geluid inzit die me eerder doet denken aan een hijger. Daarnaast haalt Samantha wel alles uit de kast wat ik best wel kan smaken. Ik denk dat dit wel gaat opvallen al zal het afhangen van hoe het allemaal live klinkt. Waardoor ik eerder denk dat dit kantje boordje zal zijn voor de finale.

Mijn oordeel: TOP – 13/20 

 

Resultaat: Letland krijgt van ons een totale score van 53/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑