Tops & Flops

Gepubliceerd op: 4 april 2021

0

Tops & Flops: Ierland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ierland is nog steeds het land met de meeste overwinningen in de wedstrijd. Lesley Roy zal in de eerste halve finale ‘Maps‘ zingen met als doel dit record te consolideren.

 

 

Sofie

Lesley Roy’s nummer vorig jaar deed me totaal niets. Dit jaar daarentegen weet ze me echt positief te verrassen met de optimistische sound van “Maps. Ik word er elke keer opnieuw instant vrolijk van tot in de toppen van mijn tenen! Hopelijk weet Lesley in Rotterdam diezelfde positieve vibe neer te zetten op het podium. In dat geval is er wat mij betreft ‘only one way to go’ en dat is op naar de eerste helft van het scorebord!

Mijn oordeel: TOP – 16/20

 

Bjorn

Ik denk dat “Mapseen poging van de Ieren is om een modern nummer in te zenden. Helaas komen ze zoals zo vaak een aantal jaren te laat. Het is een onschuldig liedje dat best genietbaar is maar ook snel vergeten zal zijn, tenzij Lesley live het nummer naar een hoger niveau zou tillen. En ik denk dat we net bij dat laatste allemaal ons twijfels hebben. Hadden de Ieren ons ooit niet een even sterk nummer als “Euphoria” beloofd? Het zal toch zeker deze inzending niet zijn.

Mijn oordeel: FLOP – 11/20

 

Stéphan

Dit had de perfecte opener van de eerste halve finale kunnen zijn! Leuk uptempo deuntje met een herkenbare beat van Zweedse makelij. Tijdens haar “live” optreden in  de show “Stay at home” stond ze moederziel alleen op een te groot podium en zag alles er veel te donker uit. Ik hoop dat ze voor een betere staging kiezen in Rotterdam want net als België vind ik dat de Ieren vaak de plank misslaan wat de act betreft. Lesley is niet de beste zangeres en ik vrees dat dit net niet de finale haalt.

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Thybault

De succesvolle jaren van Ierland op het Songfestival zijn al lang vervlogen. Een succes zal het naar mijn mening ook dit jaar niet worden. Vorig jaar bracht Lesley Roy een inzending die me aan Avril Lavigne deed denken maar dit jaar heeft de Ierse zangeres blijkbaar heel goed geluisterd naar de liedjes uit “Frozen”. Het nummer “MAPS” doet me eigenlijk heel weinig en in de categorie uptempo nummers vind ik dit zeer zwak. Na haar live performance van vorig jaar blijkt dat ze geen sterke zangeres is, dit jaar wou ze het tegendeel bewijzen in “The Late Late Show”. Feit is dat ze goed is in lip sinc De Ieren zullen het moeilijk hebben om de finale te halen.

Mijn oordeel: FLOP – 6/20

 

Didier

Dit is voor mij DE verrassing van deze editie. De laatste jaren konden de Ierse inzendingen me maar moeilijk bekoren. Ik vond ze altijd te naïef, afgeborsteld maar zonder ziel en ze kwamen nooit van de grond in mijn rangschikking. Dit jaar is net het tegenovergestelde! De Lesley Roy van 2021 is niet dezelfde als die van 2020. Dit is een bijdrage die een boodschap overbrengt en een ongelooflijke energie geeft. Sommigen zullen “Maps” erg Katy Perry-achtig vinden klinken, maar ik herken hier Ierland in met het ritme van traditionele dansen en de emotie van een volk dat gehecht is aan zijn wortels. Ik hoop dat de live uitvoering me niet zal teleurstellen! Go Lesley!

Mijn oordeel: TOP – 19/20

 

Resultaat: Ierland krijgt van ons een totale score van 62/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑