Tops & Flops

Gepubliceerd op: 31 maart 2021

0

Tops & Flops: Finland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. We steken de Baltische Zee over van Estland naar Finland! In tegenstelling tot de Esten hebben de Finnen andere vertegenwoordigers gekozen om hun kleuren in Rotterdam te verdedigen. Blind Channel zal “Dark Side” zingt in de tweede halve finale. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Bjorn

De Finnen grijpen dit jaar terug naar hun eigen succesformule op het Songfestival: een rocknummertje overgoten met een eurovisiesausje. De sterkte ligt vooral in het aanstekelijke refrein dat zich als een echte oorwurm in je hoofd nestelt. Dit zal zeker voor de nodige energie zorgen in de tweede halve finale en gaat volgens mij zonder probleem naar de finale. De Finnen hebben reeds vaak het deksel op de neus gekregen maar in dit genre blijven ze top!

Mijn oordeel: TOP – 14/20

 

Sofie

De eerste keer dat ik dit nummer hoorde, dacht ik: “OMG wat is me dat voor een geschreeuw!” Maar hoe meer ik het nummer beluister, hoe beter ik het vind. Vooral het refrein dat eigenlijk heel erg meezingbaar is. Zodanig zelfs dat het geregeld in mijn hoofd blijft hangen. De rap intermezzo’s blijven allesbehalve mijn ding en moeders mooiste is het langharig tuig van Blind Channel niet te noemen, maar al bij al weet ik deze donkere zijde op het festival wel te pruimen! Finaleplaats? Volgens mij wel!

Mijn oordeel: TOP – 15/20

 

Didier

Is er een land dat meer talent heeft dan Finland om deze stijl van pop/rock nummers met een punk/metal tendens te produceren? Zeker niet! De Finnen waren niet altijd even geïnspireerd, maar dit jaar is het voor mij echt een schot in de roos.Dark Side” is noch te alternatief, noch te doordeweeks. Het is een nummer dat toegankelijk is voor een breed publiek zonder af te wijken van bepaalde metalcodes. Hun optreden tijdens de nationale finale was echt perfect. Het enige wat hen te doen staat, is een copy-paste maken in Rotterdam en een plaats in de finale is gegarandeerd. De Europese kijkers en jury’s zijn altijd blij met ten minste één lied dat in de finale wakker wordt!

Mijn oordeel: TOP – 16/20

 

Stéphan

Finland en het Eurovisie Songfestival; het lijkt wel een stationsroman vol haat en liefde. Meestal brachten ze bagger maar af en toe ook kwalitiet. Dit jaar kiezen ze voor het laatste. Blind Channel brengt naar eigen zeggen “violent pop op het Songfestival. Het is niet mijn muziekstijl maar het refrein blijft wel in mijn hoofd hangen en is ook radiovriendelijk. Het is goed opgebouwd en we weten ondertussen dat er hiervoor een publiek is. Dit zou moeiteloos de finale moeten halen.

Mijn oordeel: TOP – 12/20

 

Thybault

Finland is het Rock-land bij uitstek op het Songfestival en dit jaar doen ze het weer! Het maakt me blij dat dit land zich herpakt, zeker na hun mindere inzendingen van de afgelopen jaren. Ze brengen eindelijk een nummer waar ze terug fier op mogen zijn. Ik ben totaal geen rockfanaat, maar dit nummer geeft me hetzelfde gevoel als toen ik Hongarije in 2018 (AWSViszlát Nyár) voor de eerste maal gehoord had. Ik ben fan, de mix van moderne Electro-sound en rock spreken me aan. Ze zullen volgens mij niet toegelaten worden om letterlijk hun middenvinger op te steken tijdens de act, wat ook niet hoeft voor mij. Hou het gewoon energiek met een donkere setting met veel vuurwerk en rook. Een finaleplaats is volgens mij een zekerheid.

Mijn oordeel: TOP – 15/20

 

Resultaat: Finland krijgt van ons een totale score van 72/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑