Tops & Flops

Gepubliceerd op: 27 maart 2021

0

Tops & Flops: Cyprus

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Vandaag is het de beurt aan Cyprus. Dit eiland in de Middellandse Zee heeft de wedstrijd nog nooit gewonnen. Gaan we de verleiding van Elena Tsagrinou‘s “El Diablo” kunnen weerstaan? Zij neemt deel aan de eerste halve finale. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Thybault

Na het succes van Eleni (in 2018) met haar nummer “Fuego”, stuurt Cyprus dit jaar Elena, alias Lady Gaga, met de inzending “El Diablo”. Ik maak bij deze de referentie naar Lady Gaga omdat ik na de eerste luisterbeurt een vleugje “Bad Romance” en “Alejandro meende te herkennen in de Cypriotische inzending. Persoonlijk vind ik “El diablo” goed maar ook niet meer dan dat. Ik mis iets van zelf inbreng, die extra push. Dit is volgens mij een nummer dat ofwel staat ofwel valt tijdens de live uitvoering, Velen hoopten dat  Tamta in 2019 het succes van 2018 zou evenaren, maar dat lukte niet. Elena kan rekenen op haar sponsors van haar-en nagelproducten bij! Ik ben benieuwd of de bus shampoo ook meegaat op het podium? Algemeen zie ik weinig gevaar voor Cyprus om de finale te halen ondanks het feit dat ze  deze keer moeten doen zonder de 24 punten van Griekenland.

Mijn oordeel: TOP – 14/20

 

Stéphan

El Diablo” de Cypriotische inzending, werd niet bepaald goed ontvangen door de orthodoxe christenen. Of het nummer werkelijk een oproep tot het aanbidden van Satan is lijkt mij heel ver gezocht…… Feit is dat het nummer door de LGTBQ-gemeenschap aanbeden wordt. Ook ik aanbid de duivel dat Cyprus binnenkort mag winnen, want ik verlang wel naar een vurig feestje. Of het Elena zal lukken , daar vrees ik voor maar een top-10 notering moet haalbaar zijn. Bjorn heeft mijn hart al gestolen, anders had jij het gekregen Elena!

Mijn oordeel: TOP – 15/20

 

Didier

Met een vleugje Eleni Foureira, een sprankje Lady Gaga en een visueel tintje à la Zara Larsson heeft Cyprus links en rechts wat ingrediënten opgepikt, vervolgens alles goed gemengd om tot een recept te komen dat niet erg origineel is, maar wel erg doeltreffend. In ieder geval viel het nummer bij mij meteen in de smaak. Ik zie me op dit lied al staan swingen op het podium van de Euroclub, omringd door een menigte andere dol enthousiaste fans. Neen, El Diablo” zal in de muziekgeschiedenis geen revolutie teweegbrengen. Maar soms is het goed om niet te veel te intellectualiseren, om je gewoon te laten gaan. En als het echt moet, zal ik branden in de hel!

Mijn oordeel: TOP – 18/20

 

Sofie

Sinds ‘Fuego’ in 2018 zo’n hoge toppen scheerde, zet Cyprus telkens in op dezelfde soort vurige nummers. Dit jaar blijven we dan ook in die sfeer met ‘El Diablo’. Maar ik moet zeggen dat het me weet te smaken! Elena heeft een knap gezichtje en is duidelijk niet aan haar proefstuk toe, zoveel is op te maken uit de videoclip. Bovendien zal de podiumvloer uitgebreid schoongeveegd worden, alvast makkelijk voor de volgende artiest! Twee bedenkingen: die kinderstemmetjes tussendoor moesten niet voor mij. En dat ze haar haren en nagels graag laat sponseren, vind ik er ook wat over… Maar alle gekheid op een stokje: voor mij mag Elena zeker door naar de finale!

Mijn oordeel: TOP – 17/20

 

Bjorn

Cyprus gaat voluit voor de overwinning met Elena en haar “El Diablo“. Van de vele op “Fuego” geïnspireerde nummers dit jaar vind ik dit er met kop en schouders bovenuit steken. Ik vind “El Diablo” zelfs volwassener en beter klinken dan “Fuego. Afwachten echter nog of Elena een even groot podiumbeest is als Eleni. De vele religieus geïnspireerde zeemzoete nummers dit jaar hebben alvast een omgekeerd effect op mij: Ik krijg wel zin in een pikante duivel! De laatste keer dat een orthodoxe religieuze groepering zich trouwens met het Songfestival bemoeide was volgens mij in 1998 met Dana International, en we weten allemaal hoe dat afgelopen is…

Mijn oordeel: TOP – 17/20

 

Resultaat: Cyprus krijgt van ons een totale score van 81/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

 

Photo credit: Eurovision.tv

 

Tags: , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑