Liverpool 2023

Gepubliceerd op: 20 avril 2023

0

Tops & Flops 2023: LITUANIE

 

Tous les jours, nous passons en revue une chanson du concours Eurovision 2023. Retrouvez l’avis de notre panel de membres dans cet article ainsi que les commentaires avisés de notre comité de gestion depuis notre studio « Tops & Flops » dans la vidéo ci-dessous!

Aujourd’hui, nous commentons la participation de la Lituanie: Monika Linkyte – Stay (SF 2)

Roel

Tijdens de eerste strofe trekt dit nummer mij naar binnen door de oprechtheid en de zuivere stem van de zangeres. Jammer genoeg verdwijnt dit wat door het verschijnen van de achtergrondzangeressen. Dit lied is niet sterk genoeg om als anthem gebracht te worden en moet het hebben van pure emotie. De backing vocals bezorgen dit nummer in het tweede deel te veel een gospel gevoel en nemen de aandacht wat te veel af van Monika. Zij heeft volgens mij het talent en de presence om Stay op haar eentje te brengen op een heel frivole manier. Dit lied heeft het potentieel om een oorwurm te zijn, maar dan hoeven de backings niet te blijven. 

TOP/FLOP – 12/20

 

Jérémy

Monika nous revient en solo avec une proposition à l’opposé de sa première participation en duo de 2015. Oublier la fraîcheur et la bonne humeur des frissons de l’amour naissant qu’elle nous chantait avec Vaidas Baumila, la blondinette pétillante nous chante cette fois l’amour fuyant, celui qu’on veut retenir en criant “Stay” avec le mascara qui subit les effets des yeux larmoyants. En 2015 c’étaient les ondes positives qui, selon moi, ont permis au duo de se qualifier, mais en sera-t-il de même cette année avec cette proposition totalement différente? N’avons-nous pas déjà notre quota de drama queens qui viennent s’époumoner au nom de leurs cœurs brisés ? C’est une belle chanson, cependant peu originale.

TOP – 14/20

 

Koen

Alle gouden leggings ten spijt, Monika Linkyté zal geen goud halen op het Songfestival dit jaar. Litouwen staat in de tweede halve finale en krijgt daar gemiddeld een 7e of 6e plaats toebedeeld volgens de bookies. Vreemd, als je weet dat onze eigenste Gustaph nog steeds als borderliner gecatalogeerd wordt en traag maar gestaag toch hartjes aan het winnen is. Stay heeft niet veel om het lijf en ik kan me moeilijk inbeelden dat het, zoals die andere kleurloze Litouwse inzending, een When We’re Old-parcours zal volgen en geheel verrassend in de linkerhelft van de tabel zal eindigen. Nee, dan zie ik zélfs Ierland met hun U2 van den Aldi nog eerder de sympathy vote krijgen. Haalt het de finale? Voorlopig zeg ik ja, want mathematisch is dat mogelijk als er al vier ronduit slechte nummers in haar halve finale zitten. Is het te laat om Donny Montell nog op te bellen?

Leukste online comment: When we said we want Monika every year we didn’t mean THAT Monika.

FLOP – 9/20

Résultat: Nous attribuons la note de 59% à la Lituanie.

Et vous, qu’en pensez-vous? Votre avis nous intéresse!

 

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑