Liverpool 2023

Gepubliceerd op: 10 april 2023

0

Tops & Flops 2023: IERLAND

 

Elke dag bespreken we een liedje van het Eurovisiesongfestival 2023. Lees de meningen van ons ledenpanel in dit artikel en bekijk de deskundige commentaar van onze bestuursleden vanuit onze “Tops & Flops”-studio in de video hieronder!

Vandaag is de inzending van Ierland aan de beurt: Wild Youth – We Are One (SF 1)

Yves

Après un début assez prometteur, la chanson perd rapidement de l’intérêt. La faute à un refrain linéaire qui se répète jusqu’à en devenir irritant. Les chances de l’Irlande de renouer avec son glorieux passé eurovisonnesque semblent encore une fois infimes…

FLOP – 11/20

 

Bram

Hoe succesvol Ierland ook was op het songfestival in de jaren ’90, het lijkt alsof ze niet meer weten hoe ze het moeten doen. Om eerlijk te zijn, vond ik hun succes in de jaren ’90 ook al overroepen en had ik het toen voor het zeggen gehad, hadden ze geen enkel jaar gewonnen. Ik ben er trouwens van overtuigd dat ze, zoals de voorbije jaren, ook dit jaar zullen blijven hangen in de halve finale. De boodschap is mooi: terug rechtstaan na een val, niet opgeven, we moeten elkaar steunen, bla bla bla. Het lijkt alsof we het allemaal al gehoord hebben. Hun live optreden was ook allesbehalve memorabel. Try again next year.

FLOP – 8/20

 

Niels

Dit jaar kan het zijn dat Zweden Ierland gaat bijbenen wat betreft meeste overwinningen. De laatste jaren heeft Ierland het moeilijk om in de finale te komen. En ik vrees dat ze dit jaar weer niet de finale zullen halen. Zeker omdat ze in een sterke halve finale zitten. Het nummer mist wat ‘’power’’. Het nummer begint veelbelovend. Opbouw richting refrein gaat goed. Maar het refrein verzwakt alles en er mist iets. Het ziet er mij wel een sympathiek groepje uit. En ik denk dat ze meer in hun mars hebben. Ik denk nipt niet/wel een finaleplaats. 

FLOP – 10/20

Resultaat: Polen krijgt van ons een totale score van 57,5%.

En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑