Liverpool 2023

Gepubliceerd op: 27 avril 2023

0

Tops & Flops 2023: GRECE

 

Tous les jours, nous passons en revue une chanson du concours Eurovision 2023. Retrouvez l’avis de notre panel de membres dans cet article ainsi que les commentaires avisés de notre comité de gestion depuis notre studio « Tops & Flops » dans la vidéo ci-dessous!

Aujourd’hui, nous commentons la participation de la Grèce: Victor Vernicos – What They Say (SF 2)

Niels

Deze jongeheer van nog maar 16 jaar! Vernicos los naar de finale. Zeker als hij een goede performance heeft. Aangenaam om naar te luisteren. Ik denk dat het ook een mooie leergang is. Wat hij nu al kan voor zijn leeftijd. Kan het alleen maar beter worden. Hij moet wel goed begeleid worden. Knap voor zo’n jonge gast! 

TOP – 15/20

 

Jérémy

Une proposition sympathique et prometteuse avec un rythme qui évolue progressivement mais qui, malheureusement, ne décolle jamais… J’ai l’impression qu’ils ont retiré une minute de la chanson d’origine pour en avoir une de trois ce qui est dommage car l’ensemble est entraînant mais il manque quelque chose. Bémol : il n’y a absolument rien de grec dans cette proposition qui pourrait représenter n’importe quel pays et c’est triste vu le patrimoine musical grec.

TOP – 15/20

 

Tim

Toen ik hoorde dat Griekenland de inzending bekendgemaakt had voor het Eurovisiesongfestival, kon ik niet meteen luisteren. Sociale media waren gevuld met negatieve reacties van fans die het nummer niet waardeerden. Maar toen ik uiteindelijk toch het lied van Victor beluisterde, was ik meteen verkocht. Het was als een onverwachte, maar heerlijke golf die me meenam op een muzikale reis. Het lied van Victor klinkt  totaal niet Grieks, maar dat maakt het ook bijzonder. Geen traditionele etnische klanken, maar een lied dat rustig begint en zich langzaam opbouwt tot een epische climax. De rauwe, diepe stem van Victor, waar ik enorm fan van ben, maakt het helemaal af. Griekenland treedt aan in de tweede halve finale en ik denk dat ze alleen kunnen struikelen als Victor de noten niet haalt. Een eenvoudige staging zou perfect zijn om het lied volledig tot zijn recht te laten komen. Het is een nummer van pure kwaliteit dat zich kan meten met de betere inzendingen van dit jaar. Er zijn wel andere liedjes die in dezelfde vijver vissen, dat kan dan weer in hun nadeel werken. Kortom, mijn punten voor Griekenland zijn behoorlijk hoog. Ik geef het nummer een 17/20 omdat het in mijn ogen een echt pareltje is.

TOP – 17/20

Résultat: Nous attribuons la note de 66% à la Grèce.

Et vous, qu’en pensez-vous? Votre avis nous intéresse!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑