Liverpool 2023

Gepubliceerd op: 2 april 2023

0

Tops & Flops 2023: CYPRUS

 

Elke dag bespreken we een liedje van het Eurovisiesongfestival 2023. Lees de meningen van ons ledenpanel in dit artikel en bekijk de deskundige commentaar van onze bestuursleden vanuit onze “Tops & Flops”-studio in de video hieronder!

Vandaag is de inzending van Cyprus aan de beurt: Andrew Lambrou – Break A Broken Heart (SF 2)

Tim

Ik ben blij dat Cyprus dit jaar niet opnieuw uit de grabbelton met Fuego-afkooksels heeft gegrepen voor hun inzending. Het nummer heeft alle ingrediënten voor een succesvolle passage in Liverpool: een catchy popsong, een mooie opener, een geleidelijke opbouw, een refrein dat ontploft en een zanger met veel uitstraling. Toch maak ik me wat zorgen over de live-performance.  Andrew trad al eens aan in een Australische voorronde en daar reeg hij de valse noten aan elkaar.  Het blijft dus afwachten hoe dit live zal klinken. 

Voor mij behoort de studioversie tot een van de betere inzendingen dit jaar.  Ik ken het het TOP-label toe. 

TOP – 16/20

 

Yves

Après avoir tenté à plusieurs reprises de trouver un digne successeur à Fuego et avoir échoué en demi-finale en 2022 (ce qui était à mon avis assez injuste), Chypre a choisi cette année un chanteur australien pour défendre ses couleurs à Liverpool. Outre ses talents manifestes de nageur, Andrew dispose de qualités vocales indéniables. Reste à voir s’il assurera sur la scène comme dans le clip. Quoi qu’il en soit, la ballade qu’il nous propose se laisse écouter avec plaisir.

TOP – 13/20

 

Bram

Andrew Lambrou is een schone jongen. Daarvoor zal hij wel stemmen krijgen. Zijn nummer is in studioversie zeker niet onaangenaam, hoewel het precies langer duurt dan andere songfestivalnummers (slaat op het einde de verveling toe?). Natuurlijk zag ik Andrew vorig jaar al live in de Australische voorronde en daar maakte hij geen goede beurt. Toonvast zong hij niet en hij kwam vooral niet zelfzeker over. Voor mij momenteel top 20 maar bij een slechte live versie zal dit eerder in mijn rechterkolom terecht komen.

TOP/FLOP – 11/20

Resultaat: Cyprus krijgt van ons een totale score van 66%.

En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑