Eurosong 2023

Gepubliceerd op: 13 januari 2023

0

Gustaph kreeg goeie raad van ex-deelnemers

Vandaag mogen de zeven deelnemers aan Eurosong 2023 repeteren en tussendoor mogen we telefonisch een interview afnemen met elk van hen.

Gustaph is als tweede aan de beurt.

Hoe gaat met jou?

Heel goed eigenlijk. Ik heb net mijn repetitie achter de rug en ik voel er mij echt goed bij.

Wat mogen we verwachten?

Het wordt een heel visuele show. Mijn act zit vol visuals, het swingt en is heel fashionable. Ik geloof in mijn nummer en probeer als gay man dit te verwerken in mijn act. Mijn partner is visual director, ik ben dus goed omringd.

Je stond al eerder (achter) het songfestival podium met Sennek en Hooverphonic. Kreeg je gouden tips van hen?

Ja hoor. Sennek en Alex Calier gaven me goeie raad. Wat steeds terugkomt is dat ik er vooral moet van genieten en dat ga ik ook doen. Als backing heb ik al ervaring met het Songfestival, maar eens op de voorgrond staan lijkt me wel enig. Ik heb ook met Kate Ryan gebabbeld en zij zei dat ik vooral mezelf moet blijven en niet te veel moet luisteren naar wat anderen zeggen. Kate had destijds te veel geluisterd naar derden waardoor ze dingen deed die ze misschien beter niet had gedaan. Ik ga dus gewoon mezelf zijn.

De voorgaande jaren werd er veel kritiek gegeven op de ontbrekende acts door Belgische kandidaten. Mag je doen wat je wilt of zijn er zaken die je niet mag doen?

Ik ben volledig vrij in wat ik wil brengen. De VRT gelooft in ons allemaal en elk artiest beslist zelf wat er op het podium gebeurt.

Stel dat je Eurosong wint, ga je dan naar de pre-party’s?

Heel graag. Zeker in Amsterdam. Ik heb enkele Nederlandse vrienden die jaarlijks naar Amsterdam gaan. Het zou heel leuk zijn als ik daar dan ook mocht optreden.

Sennek zei in 2018 dat ze dacht dat ze meer ging moeten zingen, maar dat ze vooral veel moest praten.

Inderdaad, er worden zoveel interviews afgenomen dat dit je stem kan taxeren. Er zal een evenwicht moeten gevonden worden om de stem niet te veel te vermoeien.

Mocht je niet winnen, wie zou dan volgens jou naar Liverpool mogen?

Geen idee, alles hangt af van de act en hoe catchy een nummer is. De act speelt tegenwoordig een grote rol. Het moet één geheel vormen. We zagen eerder al liedjes die kans maakten op een mooie notering maar die door een mindere act niet scoorden, en omgekeerd zagen we dat ook.

We wensen jou alvast heel veel succes morgen!

Dank je wel
Back to Top ↑