Tops & Flops

Gepubliceerd op: 19 april 2022

0

Tops & Flops: Zweden

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Cornelia Jakobs – “Hold Me Closer” (Tweede halve finale – 17de)

 

Stéphan

Zweden is HET Songfestivalland bij uitstek en ook dit jaar maken ze volgens mij een grote kans om heel hoog te scoren. “Hold me closer” is een prachtig nummer dat heel intiem begint en waarin Cornelia Jacobs heel veel gevoel steekt. Ze bespeelt op een slimme manier de camera waardoor alles wat ze zingt eerlijk overkomt. Ze heeft een prachtige gebroken stem dat perfect bij dit nummer past, zeker als de song overgaat naar een ietwat soft rock refrein. We weten dat de Zweden weinig aanpassingen uitvoeren na hun voorronde en kunnen er dus van uitgaan dat dit de act is die we in Turijn zullen te zien krijgen. Een afgewerkt product dat heel internationaal klinkt en ongetwijfeld veel punten zal sprokkelen. Van mijn part mogen we volgend jaar terug naar het hoge noorden.

TOP – 20/20

 

Sofie

Dat Zweden jaar na jaar met een kwalitatieve inzending komt aandraven, staat intussen als een paal boven water. Dit jaar moet ik persoonlijk toegeven dat ik bij de eerste beluistering van ’Hold me Closer’ niet overliep van enthousiasme, voornamelijk vanwege die act op blote voeten… Hadden we dit al niet eerder gezien bij winnaars zoals Loreen en Emmelie de Forest? Maar dan wees iemand me op de toch wel pakkende, sterke tekst van het nummer. En bekeek ik de act nogmaals nauwgezet. Met wat voor een overtuiging brengt Cornelia Jakobs haar lied! Die intense blik in haar ogen in combinatie met die heesheid in haar stem maakt deze inzending uniek en sprekend. Bovendien is Cornelia een eigentijds geklede, super knappe verschijning. Erg aangenaam om naar te kijken en vermoedelijk mijn tweede kippenvelmomentje van de avond.  Dit zal met zekerheid hoog eindigen in Turijn.

TOP – 17/20

 

Thybault

De Zweedse selectie “Melodifestivalen” is volgens mij de voorronde waar elke Songfestivalfan naar verlangt. Wat mij betreft gaat de kwaliteit wel al enkele jaren sterk achteruit, al zijn er meestal wel enkele sterke keuzes mogelijk. Voor mij persoonlijk was Cornelia Jacobs met het nummer “Hold me Closer” niet de beste keuze omdat ik geen fan ben van haar stem timbre. Wel ben ik ervan overtuigd dat Zweden hier opnieuw een mooi resultaat zal boeken in mei.

TOP – 16/20

 

Didier

‘t Is moeilijk Zweden te verslaan als ze zulke nauwkeurige en professionele inzendingen sturen. En toch lijkt het zo eenvoudig. Neem een zangeres op blote voeten met een herkenbare stem, een doeltreffend liedje dat een verhaal vertelt dat veel mensen hebben meegemaakt en een eenvoudige, moderne setting. Een van mijn professoren op de universiteit zei ooit dat hij zijn studenten nooit een cijfer gaf dat hoger ligt dan 18/20 omdat alleen God 20/20 verdient en de professor zelf 19/20. Aangezien Cornelia Jakobs absoluut mijn godin van deze 2022 editie is:

TOP – 20/20

 

Bjorn

Cornelia Jacobs zingt “Hold Me Closer” voor Zweden dit jaar en ik ben fan van deze inzending vanaf ik ze voor het eerst hoorde. “Hold Me Closer” is een moderne popsong die rustig begint en uitmondt in een grote finale. Maar de échte kracht van deze inzending is de zangeres zelf. Cornelia heeft een heel aparte ruige stem die perfect bij het nummer past. Ze ziet er fantastisch uit en is voor mij de knapste deelneemster dit jaar. Dankzij een ongelooflijke uitstraling weet ze het podium zonder probleem te vullen en blijf je drie minuten gefascineerd kijken. Ze verkoopt haar lied perfect en je gelooft echt wat ze zingt. Je moet het maar doen wanneer je moederziel alleen op een podium staat. Het plaatje klopt weer volledig bij de Zweden. Dit is af en helemaal klaar voor het grote Songfestivalpodium. Of dit genoeg appeal heeft bij de televoters om Zweden een zevende overwinning te bezorgen weet ik niet, maar ik hoop het wel. Dit is in ieder geval mijn persoonlijke favoriet.

Omdat ik een heel klein beetje verliefd ben: TOP – 20/20

Resultaat: Zweden krijgt van ons een totale score van 93/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑