Tops & Flops

Gepubliceerd op: 14 april 2022

0

Tops & Flops: Servië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Konstrakta – “In Corpore Sano” (Tweede halve finale – 3de)

 

Sofie

Ik vind ”In Corpore Sano” echt een tof, cool nummer. De tekst is vanzelfsprekend onverstaanbaar maar die Servische klanken passen echt wel volledig bij deze inzending. In het vermoedelijk gebrekkige Engels zou er veel van de tekstuele charme verloren zijn gegaan. Dankzij de ondertiteling bij de video wordt het me ook duidelijk hoeveel satire er eigenlijk in dit nummer zit. Heerlijk zeg, eens een onderwerp dat bruist van de originaliteit! Bovendien ben ik al geregeld in de lach geschoten samen met mijn dochters telkens zangeres Konstrakta “stritsen samen, kotsen” lijkt te zingen. Hi-la-risch! Alle gekheid op een stokje: voor mij mag dit ongetwijfeld doorstoten naar de finale.

TOP – 15/20

 

Didier

Van Hurricane naar Konstrakta, van een grote kloof gesproken! Net als bij Georgië heeft de Servische bijdrage iets hypnotisch. Dat onstuimige ritme, die melodie die klinkt als geen ander, de mysterieuze stem en die bewegingen met de handen tussen het wassen door. Servië behoort tot de categorie van landen die men ofwel geweldig vindt ofwel haat. Voor mij valt het positief uit omdat ik niet ongevoelig kan blijven voor deze originaliteit. Het staat op de drempel van mijn top 10 en zou er in de komende weken wel eens kunnen in belanden.

TOP – 16/20

 

Thybault

Servië heeft van de Corona-periode gebruik gemaakt om de basisregels zeer nauwlettend in te studeren. Hierdoor hebben ze van één van de belangrijkste regels een liedje gemaakt. Dit wordt zeer duidelijk in beeld gebracht want Konstrakta doet niets anders dan constant haar handjes te wassen tijdens het zingen. Ze zijn daarbij wel vergeten dat de pandemie zo goed als voorbij is. Hierdoor heeft iedereen zijn buik ervan vol. En dat kan wel eens de reden zijn dat de algemene kijker het nummer “In Corpore Sano” niet serieus zal nemen. Persoonlijk heb ik door bovenstaande opinie ook moeite om het nummer aan te horen. Ik denk wel dat we dit nummer terug zullen zien in de finale, enkel en alleen door stemmen van de buurlanden.

FLOP – 8/20

 

Bjorn

Konstrakta won overtuigend de Servische selectie met een aanklacht tegen de ziekteverzekering voor artiesten in dat land, of beter gezegd het ontbreken ervan. Vermoedelijk de eerste keer in de geschiedenis van het Songfestival dat deze thematiek aan bod komt. Toen ik deze inzending voor het eerst zag, bleef ik wat verdwaasd achter, niet goed wetend waar ik nu precies naar had zitten kijken. Ik vrees een beetje dat de rest van Europa hetzelfde gevoel zal hebben. Is dit niet te anders om het goed te gaan doen?Intussen kunnen nummer en act mij wel bekoren. De beat is heerlijk, de act is lekker apart en Konstrakta heeft alvast het leukste koortje. Origineel is het zeker!

Omdat we nu allemaal wel willen weten hoe het zit met dat haar van Meghan Markle: TOP – 14/20

 

Stéphan

Wat een ommekeer! Servië gaat voor een heel avant-garde inzending. Konstrakta heeft de perfecte uitstraling die bij zo’n nummer past. Ik stel mij alleen de vraag of de act, die eigenlijk wel origineel is, door iedereen zal begrepen worden. Als ze in het Engels had gezongen was dat geen probleem geweest, maar gaat de modale kijker zich niet afvragen waarom ze haar handen blijft wassen door in het Servisch te zingen? Dit kan een hoge notering behalen maar kan evengoed blijven steken in de halve finale.

TOP – 14/20

Resultaat: Servië krijgt van ons een totale score van 67/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!,

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑