Tops & Flops

Gepubliceerd op: 16 april 2022

0

Tops & Flops: San Marino

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Achille Lauro – “Stripper” (Tweede halve finale – 7de)

 

Thybault

Na de uitschakeling in San Remo wou Achille duidelijk naar het Songfestival. Hiermee schreef hij zich op het laatste nippertje in in de Nationale finale van San Marino. Daarbij is het zeer duidelijk dat hij weinig tijd had om een nummer te vinden. Toch was het geluk aan zijn kant want hij won met 1 punt deze Nationale finale. Zijn nummer “Stripper” is duidelijk geïnspireerd op de winnaar van vorig jaar “Måneskin”. Alleen komt zijn nummer nog niet tot aan de tenen van deze geweldige groep. In het nummer hoor ik Achille voordurend «drogue» zingen en als je hem zo ziet staan op het podium ziet hij er ook zwaar gedrogeerd uit. Hierdoor komt het nummer zeer slordig over. Kortom een finaleplaats is ver weg voor San Marino.

FLOP – 3/20

 

Sofie

Wat een draak van een nummer vind ik “Stripper”. Het is duidelijk dat zanger Achille zowat alleen zijn gelijknamige achillespees niet vol tatoeages heeft gezet en dat moet iedereen geweten hebben! San Marino denkt met deze inzending zomaar eventjes in de voetsporen te kunnen treden van Måneskin, maar dat is dan volgens mij toch wel faliekant mislukt. Neen, deze rockachtige stripact laat ik graag aan mij voorbijgaan en eindigt helemaal onderaan in mijn persoonlijke lijst.

FLOP – 3/10

 

Didier

Wat een persoonlijkheid! Ik vond “Domenica”, het lied dat Achille Lauro voorstelde aan San Remo 2022, erg mooi. Het is echt een melodie in de zuiverste Italiaanse traditie, met een vleugje schandaal en provocatie. “Stripper” lijkt meer een plan B te zijn, minder volbracht, rommeliger. Toch vind ik het best vermakelijk. Er zit iets in voor oude alcoholisten in een voetbalstadion. Met enkele pinten erbij wil je zeker “All I need is LoooOoOoOve” samen met hem zingen. Ikzelf doe het zeker graag in de auto, zelfs zonder alcohol 🙂

TOP – 15/20

 

Stéphan

“Stripper” is een nummer dat mij niet bevalt. Ofwel breng je rock waarbij je alles en iedereen in vuur en vlam zet ofwel iets anders maar een soft rocksong op het Songfestival hoeft niet meer. Achille Lauro heeft een aparte stijl maar ook hier ben ik geen fan van. De make-up zorgt ervoor dat hij er als een drugsverslaafde uitziet die wat over en weer huppelt. Ik heb de San Marinese inzending al verschillende keren beluisterd maar het blijft niet hangen. Dit wordt volgens mij een afgang in Turijn.
FLOP – 4/20

 

Bjorn

San Marino wordt vertegenwoordigd door Achille Lauro met “Stripper” en je kunt hem veel verwijten maar alvast niet dat hij zich niet kan inleven in zijn nummer: Hij ziet er inderdaad uit als een gedrogeerde stripper die uit één of ander verloren gat komt gekropen. Het nummer zelf heeft best een leuk refrein dat wel blijft hangen maar helaas is lied en optreden niet meer dan een wanhopige poging om Måneskin te imiteren. Ik begrijp ook helemaal niet waarom je een nummer vol steekt met slecht Engels gerijm als je geen enkel woord deftig kunt uitspreken. Schattig is dit niet, vreselijk irritant eerder wel.

Omdat het land van marginale tweedehandse inzendingen ook dit jaar niet met de traditie breekt: FLOP – 7/20

Resultaat: San Marino krijgt van ons een totale score van 32/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑