Tops & Flops

Gepubliceerd op: 20 april 2022

0

Tops & Flops: Georgië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Circus Mircus – “Lock Me In” (Tweede Halve Finale – 5de)

 

Bjorn

Voor Georgië zingt Circus Mircus “Lock me in”. “Lock me in” is heel repetitief en het refrein nestelt zich razendsnelsnel in je hoofd. Er zit weinig variatie in maar door het lied kort te houden, gaat het ook nooit vervelen. Het lijkt een beetje een mengeling van britpop en glamrock. Het doet ook denken aan de Georgische inzending van 2016 en laat dit nu de laatste keer zijn dat het land de finale haalde. Dit werd perfect in beeld gebracht en ik vermoed dat dit dit jaar opnieuw het geval zal zijn. Ik verwacht een kleurrijk spektakel dat zeker niet kansloos is voor een plaatsje in de finale.

Omdat de Scissor Sisters niet alleen in Tbilisi populair zijn: TOP 14/20

 

Thybault

Georgië is gekend voor hun zeer speciale inzendingen en dit jaar is het niet anders. Voor mij een letterlijk “What the F*ck!?” moment. Het begin van het nummer doet mij terugdenken aan de tijd van de oude videospelletjes die je altijd op mute zette om het irritant geluid uit te zetten. Vervolgens gaat het nummer over naar een iets aangenamere melodie maar dan zijn ze mij al verloren. Gelukkig duurt dit nummer slecht 2 min 34, want mijn oren kunnen dit niet aan. Daarnaast zal Circus Mircus, in mijn ogen, een grootse carnavalsact brengen waarbij de mensen thuis mijn mening hoogstwaarschijnlijk zullen volgen. Hierdoor is finale helemaal uit den boze.

FLOP – 1/20

 

Sofie

Wat ik denk van Circus Mircus? Het nummer “Lock Me In” is muzikaal gezien alleszins een allegaartje van allerlei speciale, bij momenten bijna buitenaards klinkende, funky keyboard sounds. Daarin stukjes verweven die me doen denken aan wijlen David Bowie. Werkelijk dag en nacht verschil met wat we van Georgië gewend zijn. Deze inzending stond me aanvankelijk totaal niet aan, maar intussen leerde ik het nummer appreciëren. Vooral het stukje “Lock me up, lock me down, …” vind ik de max. Visueel gezien is het geheel nog een groot vraagteken. Aangezien we nog geen videoclip te zien kregen, hebben we er voorlopig het raden naar met welke podiumact dit eclectisch nummer in Turijn gepaard zal gaan. Ik hoop alvast dat ze niet té onnozel gaan doen, dus geen clowns of marsmannetjes please… Eén ding staat vast: ze zijn met geen enkele andere inzending te vergelijken, dus opvallen zullen ze! Een finaleplaat is volgens mij wel gegarandeerd, al denk ik dat ze daar eerder ergens in de tweede helft van het scorebord zullen blijven steken.

FLOP: 12/20

 

Didier

De muzikale UFO van deze 2022 editie komt opnieuw uit Georgië. Dit land is altijd in staat geweest originaliteit te tonen, maar niet noodzakelijkerwijs op een zeer smaakvolle manier. In dit geval moet ik toegeven dat het nummer iets heel aantrekkelijks heeft, iets vreemds. Ik heb het gevoel dat we bijna te maken hebben met 3 nummers in één. Het refrein is verdomd effectief en het liedje, dat erg kort is, is erg memorabel. Het is het soort optreden waar je van houdt of dat je haat. En de vraag is natuurlijk: hoe zal het live klinken? Ik ben echt benieuwd wat ze in Turijn gaan doen. Maar op dit moment zit ik in het “Ik vind het geweldig”-team.

TOP – 15/20

 

Stéphan

Georgië is op zijn minst gezegd een buitenbeentje in de Eurovisieklas. Ook dit jaar brengen ze een nummer dat ongetwijfeld zal opvallen tussen alle andere inzendingen. Velen vinden deze inzending maar niks maar ik ben er weg van! Het refrein is zo leuk en ik word er instant vrolijk van. “Lock me in” valt op door zijn originaliteit. Ik hoop dat dit de finale haalt en ben vooral heel benieuwd naar de act die zij zullen brengen in Turijn.

TOP – 14/20

Resultaat: Georgië krijgt van ons een totale score van 56/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑