Tops & Flops

Gepubliceerd op: 30 maart 2022

0

Tops & Flops: Finland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: The Rasmus – “Jezebel” (Tweede Halve Finale)

 

Stéphan

Bonnie Tyler, Engelbert Humperdinck, Nicki French, Darude, ….. om er maar een paar op te noemen zijn allemaal artiesten die wereldhits wisten te scoren en jaren nadien hun kans waagden op het Eurovisie Songfestival. Op één uitzondering na, Katrina and The Waves in 1997, scoorde geen enkele van die inzendingen op het Songfestival. Aan dat rijtje kunnen we waarschijnlijk ook The Rasmus toevoegen. Op zich is er niks mis met “Jezebel”, maar waarom heb ik bij al die artiesten het gevoel dat zij een nummer brengen dat speciaal voor het Songfestival werd geschreven en minderwaardig klonk dan hun wereldhits. “In the shadows,” de enige hit van The Rasmus, was van een ander kaliber. Krachtig, dansbaar, en heel radiovriendelijk. “Jezebel” is wat mij betreft compleet het tegenovergestelde. Dit zal wel punten sprokkelen maar veel zullen het niet worden denk ik.

FLOP – 9/20

 

Sofie

Blijkbaar heeft zanger Lauri Ylönen van ‘The Rasmus’ bij wijze van ritueel eerst een duif gepluimd om die pluimen vervolgens in zijn verwarde haren te steken. Of hij daarmee een nieuwe modefenomeen creëert, betwijfel ik ten zeerste. Integendeel, het komt eerder wat lachwekkend over en ik begrijp ook totaal de meerwaarde niet. Alle gekheid op een stokje, terug naar het nummer ‘Jezebel’. Dit is een licht verteerbaar poprock nummer dat ik meer weet te smaken dan de Bulgaarse variant. Vergeleken met hun grote hit ‘In The Shadows’ van zo’n tiental jaar geleden, is dit weliswaar een zwakker afkooksel. Het Finse rocknummer van vorig jaar vond ik trouwens ook sterker dan deze inzending. Kortom: volgens mij haalt Finland ook dit jaar de finale maar eindigen ze eerder ergens middenin. Nu nog hopen dat Lauri zijn duif thuislaat in Turijn 😉

TOP: 13/20

 

Thybault

Finland is het Rock-land bij uitstek op het Songfestival en dat hebben ze vorig jaar opnieuw bewezen met een top 10 resultaat. Ook dit jaar gaan ze er weer voor! Het maakt me blij dat dit land zich volledig herpakt heeft, zeker na al die mislukte niemendalletjes van de laatste jaren. Ik ben totaal geen rockfanaat, maar ik weet wel wanneer een nummer goed is. Het nummer “Jezebel” heeft veel potentieel vergeleken met andere gelijkaardige nummers die dit jaar de revue passeren. Bij deze inzending zie ik veel vuur en spektakel op het podium want “The Rasmus” weet hoe ze dit moeten aanpakken. Een finaleplaats is volgens mij een zekerheid, het mag van mij aan de linkerkant van het scorebord eindigen op zaterdagavond.

TOP – 15/20

 

Didier

Het is grappig hoe sommige landen zich duidelijk hebben gespecialiseerd in bepaalde muziekstijlen! Finland is zeker het land van de donkere pop-rock. Na het goede resultaat van het zeer overtuigende ‘Blind Channel’ vorig jaar hebben de Finnen dit jaar een soortgelijke keuze gemaakt. Ook al is het nummer ‘Jezebel’ eerder    pop en toegankelijker voor het grote publiek. Het lied dat vertolkt wordt door de verre van onbekende groep ‘The Rasmus’ zou volgens mij probleemloos de finale in Turijn moeten halen.

TOP – 14/20

 

Bjorn

De Finnen grijpen ook dit jaar terug naar hun eigen succesformule op het Songfestival en sturen een rockband. Niet zomaar een band natuurlijk, maar één van de bekendste deelnemende artiesten dit jaar: The Rasmus. Hun nummer “Jezebel” is echter niet van dezelfde kwaliteit als hun monsterhit “In the Shadows”. Het begint goed maar blijft daarna iets te voorspelbaar en te braaf om echt te scoren. We hebben het precies allemaal al eens gehoord en het mist dat beetje edge wat een rocknummer écht leuk maakt. Finale zullen ze zeker wel halen maar een top 10 notering lijkt me veel te hoog gegrepen.

Omdat het na een wereldhit zelden bergop gaat: FLOP – 12/20

Resultaat: Finland krijgt van ons een totale score van 63/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑