Belgium

Gepubliceerd op: 20 september 2021

0

Eurovisie Songfestival 2022: Jérémie Makiese zal België vertegenwoordigen

Geboren in Antwerpen van Congolese ouders. Perfect tweetalig, maakte Jérémie zijn studies af in het Brusselse. Een grote passie voor zang en ….. voetbal evolueerde hij onlangs tot keeper bij Excelsior Virton, een club in de D1B divisie in de provincie Luxemburg. Jérémie Makiese, de Belgische kandidaat op het komende Songfestival kon de culturele diversiteit van ons land niet beter vertegenwoordigen.  Vorige week verbaasde de RTBF vriend en vijand door aan te kondigen dat de naam van de Belgische deelnemer zou worden bekend gemaakt op Vivacité op 15 september.

 

Heel snel circuleerden namen van potentiële kandidaten op social media. Jérémie Makiese was er één van. Op zijn 20ste won hij begin dit jaar de negende editie van The Voice Belgique. Geen 4 zonder 5 zal de RTBF gedacht hebben. Na Roberto Bellarosa in 2013, Loïc Nottet in 2015, Blanche in 2017 en Eliot in 2019 gebruikt de Waalse openbare omroep opnieuw The Voice als selectieronde om hun kandidaat aan te duiden en in mei 2022 richting Italië zal reizen.

 

Tijdens zijn avontuur in The Voice Belgique had Jérémie de 4 juryleden, waaronder Loïc Nottet, weten te overtuigen. Voor zijn blind audition koos hij “Jealous” van Labrinth met de hoop geselecteerd te worden. “Je zingt met je ziel” verklaarde BJ Scott. Ze werd zijn coach en is nu zijn mentor. Beiden delen hun passie voor gospel en soul. Zal zij degene zijn die de Belgische inzending zal neerpennen net zoals ze dat deed in 2015 met “Rythm Inside“? We weten het binnenkort. Jérémie zegt ongeveer te weten wat hij op het Songfestival wilt brengen, terwijl verschillende potentiële tekstschrijvers en componisten aan de song werken.

 

 

Wij zullen dus nog wat geduld moeten hebben om de Belgische inzending te horen. OGAE Belgium wenst Jérémie veel succes toe voor zijn onvergetelijk avontuur, zijnde het Eurovisie Songfestival. 

Tags: , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑