Tops & Flops

Gepubliceerd op: 25 april 2022

0

Tops & Flops: Noord-Macedonië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Andrea – “Circles” (Tweede Halve Finale – 11de)

 

Bjorn

Je hebt nummers waar op zich niks mis mee is maar die bij de puntengeving compleet vergeten worden. Wel “Circles” van Andrea is zo een nummer. Naar Noord-Macedonische normen een moderne inzending en toen ik het voor het eerst hoorde, was ik best wel blij met deze keuze. Ik ben er echter van overtuigd dat dit op het Songfestival zelf op zal gaan in de massa en te weinig onderscheidend is om een impact te maken. En hoewel zangeres Andrea er uit wil zien als een soort Noord-Macedonische Lara Croft, mist ze de uitstraling en kracht om dit nummer te liften. Bovendien belooft wat we live van haar gehoord hebben weinig goeds. Wat burenstemmen zullen niet voldoende zijn om dit te redden.

Omdat wanneer je vergeten wordt je snel naar huis mag: FLOP 12/20

 

Stéphan

Sinds de invoering van twee halve finales op het Songfestival wist Noord-Macedonië slechts tweemaal een ticket voor de finale te behalen. Aan Andrea om het tij te keren. “Circles” is een mooi hedendaags nummer en Andrea heeft een aangename stem. De Noord-Macedonische inzending zou alleen iets meer pit mogen hebben: de drums zouden bijvoorbeeld wat meer tot hun recht mogen komen. Hoe Andrea live klinkt, valt nog af te wachten. De tweede halve finale lijkt mij zwaarder dan de eerste. Daarom lijkt een finaleplaats voor Noord-Macedonië een moeilijke opgave, maar op het Songfestival weet je nooit….

FLOP – 11/20

 

Sofie

Wanneer ik de inzending “Circles” hoor, draai ik zelf een beetje rond in een cirkel. Daarmee bedoel ik dat ik niet goed weet welke score ik dit lied moet toekennen. Enerzijds vind ik dat zangeres Andrea best een leuke stem heeft – vooral dan wanneer ze haar lage tonen bovenhaalt – maar anderzijds is dit weer het zoveelste lied in de categorie ‘drama’. Ik ben er dan ook vrij zeker van dat dit nummer in de vergeethoek zal verdwijnen, bijgevolg zie ik Noord-Macedonië ook niet snel de finale halen.

FLOP: 10/20

 

Didier

Niet gemakkelijk om deze inzending te beoordelen… Ik vind het liedje best goed, in een stijl die me bevalt. Maar er ontbreken nog heel wat elementen: wat zijn Andrea’s vocale kwaliteiten, hoe kunnen we dit nummer in een goede podiumsetting zetten, zal “Circles” niet té gemakkelijk in de vergetelheid geraken? Eén ding is zeker: zowel in haar videoclip als in de nationale finale trekt Andrea een hoop gezichten terwijl ze zingt en dat is echt niet prettig om naar te kijken. Ik heb dan ook zeer ernstige twijfels over deze deelname.

FLOP – 10/20

 

Thybault

De jonge muzikante Andrea is dit jaar de vertegenwoordiger van Noord-Macedonië met het nummer Circles. Dit zou een emotionele ballade moeten voorstellen, maar op geen enkel vlak kan het mij grijpen. Hierdoor komt de titelnaam zeer goed uit: het draait rondjes maar komt nooit tot zijn recht. Dat Andrea zeer jong is, zie je duidelijk in haar live optredens. Ze is het niet gewoon om voor een publiek te zingen. Ze staat er altijd wankelend bij en brengt het nummer totaal niet goed over. Een finaleplaats zie ik hier zeker en vast niet in of er zou een mirakel moeten gebeuren.

FLOP – 5/20

Resultaat: Noord-Macedonië krijgt van ons een totale score van 48/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑