Tops & Flops

Gepubliceerd op: 13 april 2022

0

Tops & Flops: Malta

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Emma Muscat – “I Am What I Am” (Tweede halve finale – 6de)

 

Bjorn

Emma Muscat zingt vurig “I Am What I Am”: een meisje met een op zijn zachtst gezegd discutabele muzieksmaak. Ze wint de Maltese voorronde met een echt k*tnummer om het daarna te vervangen door een nummer dat even k*t is. Een lied dat alle clichés bij elkaar gooit en 20 jaar geleden al gedateerd was. Smijt er nog een clip tegenaan die we al honderden keren gezien hebben en we hebben een inzending volledig in Maltese stijl, een land dat zelden de originele kaart op het Songfestival durft te trekken. Hoewel het wisselen van nummer opgenomen is in de regels van de Maltese voorronde en dus volledig toegelaten is, komt het toch ook een beetje over als de boel bedotten. Wat is het nut van een voorronde dan nog, tenzij om Europa te tonen dat Ira Losco tegenwoordig de Donald Muyle van Malta is. Malta is ook niet aan zijn proefstuk toe: Systematisch punten geven aan landen onderaan de rangschikking om zo de eigen winstkansen niet om zeep te helpen, akkoordjes met andere landen sluiten om punten uit te wisselen, beïnvloeden van de bookmakers om een hype rond de eigen inzending te creëren… de voorbeelden zijn ontelbaar.

Omdat het toch een kleine schurkenstaat is als het op het Songfestival aankomt: FLOP 3/20

 

Stéphan

Emma Muscat besliste om met een ander nummer naar het Songfestival te gaan dan datgene waarmee ze de nationale finale won. Ze brengt een liedje met een boodschap zoals er zoveel zijn dit jaar. Ik kan de boodschap die ze wilt overbrengen begrijpen maar het geheel is heel erg cliché. Emma begint haar nummer aan de piano en vanaf de eerste noten kan ik raden hoe het nummer zal klinken en wanneer ze zal uithalen met haar stem. Ze  is een prima zangeres maar het nummer boeit mij totaal niet en lijkt ook eeuwig lang te duren.
FLOP – 8/20 

 

Didier

Een te voorziene verandering van lied voor Malta. Het eerste (waarvan ik de titel niet eens meer weet) stond onderaan in mijn lijst. Ik zag er niets interessants in. Het nieuwe lied “I am what I am” zal geen revolutie in de muziekgeschiedenis teweegbrengen. Het is hoogstwaarschijnlijk een liedje dat geweigerd werd op de Zweedse “Melodifestivalen” en dat de Maltezen snel wisten te recupereren. Het is niet onaangenaam om naar te luisteren, het brengt je in een goed humeur en geeft je zin om mee te zingen (de teksten zijn zo eenvoudig dat ze niet al te moeilijk te onthouden zijn). Kortom, een goed nummer voor de middenmoot van mijn ranglijst.

TOP – 12/20

 

Thybault

Oorspronkelijk had Malta een ander nummer, namelijk “Out of sight”. Maar dan heeft de Maltese delegatie beslist dit nummer in de vuilbak te smijten om er zo een andere uit te vissen. En zo werd “I am what I am” op het laatste nippertje bekendgemaakt als Maltese inzending. Bij de eerste luisterbeurt hoor je direct de Zweedse invloeden van het nummer. Wat niet direct wil zeggen dat het goed is. Bovendien werd dan later bekendgemaakt dat dit een nummer was dat niet geselecteerd werd om deel te nemen aan Melodifestivalen. Kortom: het is een zeer goedkoop Zweeds nummer waarvan we er al honderden hebben gehoord op het songfestival met niet telkens een goed resultaat. Ik denk dan ook dat deze inzending de finale niet zal halen.

FLOP – 7/20

 

Sofie

Eerlijk? Ik heb het een beetje gehad met al die liedjes die het hebben over ‘ik ben wie ik ben en iedereen moet me maar zo leren accepteren’. Begrijp me niet verkeerd, het blijft een actueel thema, daar niet van. Het onderwerp is intussen gewoon zo eindeloos uitgemolken op dit festival dat ik er moedeloos van word. Zangeres Emma Muscat doet een verdienstelijke poging maar zal haar voorgangster ‘Destiny’ nooit weten te evenaren. Daarvoor is deze inzending te afgezaagd. Been there, done that. Ik twijfel dan ook of ze de finale haalt.

FLOP – 11/20

Resultaat: Malta krijgt van ons een totale score van 41/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑