Tops & Flops

Gepubliceerd op: 1 april 2022

0

Tops & Flops: Denemarken

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: REDDI – “The Show” (Eerste halve finale)

 

Sofie

De eerste keer dat ik ‘The Show’ beluisterde, schrok ik halverwege het nummer van de totale ommekeer qua ritme van slow naar pop/rock. Het zachte stuk van het nummer vind ik zeker prima qua melodie, al zingt de zangeres wel wat nasaal. (Iets waar ik op zich nooit echt fan van ben.) Vervolgens ben ik een beetje in de war over wat ik moet denken van het rockgedeelte dat erop volgt. De dames van Reddi zijn gehuld in kleurrijke outfits met brede pijpen en witte blinkende schoenen met hoge hakken waardoor ze me visueel terugsturen naar de flowerpower van de jaren 60. Op zich vind ik het super dat deze dames eens afwijken van de zo typische afgeborstelde melodietjes en cliché sexy outfits met een split van hier tot in Tokyo. Maar al bij al vind ik het geheel te warrig voor mijn hoofd waardoor ik niet geneigd ben het nummer nog eens op te zetten. Voor mij is dit dus middenmoot, heb geen idee of het de finale haalt.

FLOP: 12/20

 

Didier

Het voordeel van soms naar geen nationale finale te kijken, is het voorkomen van een teleurstelling. Ik had net een paar fragmenten beluisterd van de nummers die in de running waren en ik begreep al snel dat “The Show” niet noodzakelijk de meest voor de hand liggende keuze was. En toch ben ik een van de weinigen die echt fan is van dit lied! Ik hou van de stem van de zangeres, ik hou van het contrast tussen het begin en het einde van het liedje, ik hou van de energie die uit de band komt. Het is een liedje om ‘s morgens naar te luisteren als je opstaat om je kracht te geven om de dag te beginnen. Een ander voordeel is de erg makkelijk te onthouden tekst die je zin geeft om mee te zingen (wat mij betreft is het meer schreeuwen). Het geheel wordt ook goed in beeld gebracht, kleurrijk en vrolijk.

TOP – 17/20

 

Stéphan

“The show” is de Deense bijdrage voor Turijn. Maar wat is dit? Het nummer begint met de blonde zangeres achter een piano tot het nummer ontploft en er precies een tweede nummer begint. Ik ben geen fan van haar stem en ook de outfits zijn niet spectaculair. Het geheel ziet er zeer goedkoop uit. Er is ook weinig interactie tussen de groepsleden waardoor “The Show” meer lijkt op een optreden van een studentenclubje in een parochiaal centrum. Dit kan mij echt niet boeien en mag blijven steken in de nochtans “gemakkelijkere” eerste halve finale.

FLOP: 5/20

 

Bjorn

De Deense inzending begint nog vrij goed met de zangeres aan de piano maar wanneer haar drie hyperkinetische vriendinnen erbij komen is het echter om zeep. Het nummer blijkt flinterdun te zijn en hun optreden is al even inspiratieloos. De Denen zijn kampioen in het sturen van luchtige deuntjes en ook deze inzending heeft weer weinig om het lijf. Enige positieve noot is dat het refreintje wel blijft hangen. Vergelijkingen worden gemaakt met de Ierse inzending van 2009. Wel, zij bleven met een betere versie van dit nummer 13 jaar geleden al in de halve finale steken. Er lijkt dit jaar bovendien een trend te zijn: Kijk eens hoeveel instrumenten ik kan bespelen!

Omdat ongecontroleerd springen niet gelijk staat aan een show: FLOP – 9/20

 

Thybault

De laatste jaren kiezen de Denen steeds een andere inzending dan de zogezegde topfavoriet van de fans. Ook dit jaar hebben ze dit weer eens gedaan. Ze verkozen de groep Reddi boven de groep Conf3ssion. Wat een herhaalde foutieve keuze was. Als je een nummer zingt met als titel “The show” dan verwacht je spectakel, maar helaas blijf ik ook hier op mijn honger zitten. Het nummer begint aan de piano en eindigd in een chaos van zogezegde rock. Het is een trieste bedoening. De enige positieve noot van deze bijdrage is de zang. Denemarken zit in de tweede helft van de eerste halve finale dus een ideale plaspauze.

FLOP – 3/20

Resultaat: Denemarken krijgt van ons een totale score van 46/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑