Tops & Flops

Gepubliceerd op: 7 april 2022

0

Tops & Flops: Armenië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Rosa Linn – “Snap” (Eerste halve finale – 17de)

 

Stéphan

Het was even wachten op de Armeense inzending en geduld loont. Of toch meestal…… Rosa Linn is ongetwijfeld een goede zangeres maar misschien is dit nummer wat te simpel en dat is niet negatief bedoeld. Bij het bekijken van de videoclip word je 3 minuten lang meegevoerd door de melodie en de mooie stem van Rosa Linn. Ik vraag mij alleen af of ze die emoties ook live zal weten over te brengen. Ik wil de vergelijking niet maken met Tom Dice, maar hij wist door zijn onschuldige blik de kijkers te imponeren. “Me and my guitar” had ook een herkenbaar refrein en Tom had heel wat charisma. Niet dat Rosa Linn dat niet heeft, maar ik kan mij perfect inbeelden dat sommige kijkers de Armeense inzending eerder saai zullen vinden. Voor mij mag dit wel naar de finale.

TOP – 14/20

 

Sofie

Het Armeense liedje “Snap” van Rosa Linn werd dit jaar wel heel laat op ons losgelaten. Eerlijk gezegd hield ik mijn hart al vast omdat Armenië tot op heden nog maar zelden hoog eindigde in mijn persoonlijke top. Maar wat een frisse verademing blijkt deze moderne, poppy inzending te zijn! Toegegeven, de gitaarpartijen met drum en (vermoedelijk) tamboerijn erachter doen me zeker en vast denken aan “Ho Hey” van The Lumineers. Wat ik weliswaar totaal niet storend vind omdat “Snap” toch heel anders is van opbouw en refrein. Ik vind de stem van Rosa Linn ook gewoon heel erg aangenaam om naar te luisteren qua timbre. Ook al is de tekst eigenlijk niet zo positief, toch stemt het geheel me echt enorm vrolijk! Ik zie het Turijnse publiek al zo voor me: uitbundig mee in de handen klappend, lekker vals “hahahahahaheart” en “oo-oo-oo-ooo”meekwelend en meewiegend op deze aanstekelijke melodie. Dit nummer zou moeiteloos moeten doorstoten naar de finale, waar het wat mij betreft lekker hoog mag eindigen!

TOP: 18/20

 

Didier

Wanneer je voor de eerste keer naar een liedje luistert, zijn er drie mogelijke reacties: je stopt voor het einde van de 3 minuten, je houdt het vol tot het einde of, in het beste geval, je luistert het liedje meteen een tweede keer. Slechts 4 nummers in deze editie hadden dit voorrecht bij mij en Armenië is een van hen. “Snap” is een leuk, simpel en pretentieloos liedje. De videoclip is erg goed en voegt een leuke sfeer toe aan de melodie. Het is echt een goed gemaakt liedje, elke seconde doet me naar de volgende willen luisteren. Er komen een heleboel mogelijke ideeën bij me op qua visuele uitvoering. Ze kunnen hier echt iets heel schattigs en intiems van maken. Ik ben over het algemeen geen fan van Armenië in deze wedstrijd. “Snap” is bij deze mijn favoriete liedje ooit van dit land, een enorm geslaagde terugkeer!

TOP – 19/20

 

Bjorn

Armenië wordt vertegenwoordigd door Rosa Linn en “Snap” en wat een aangename verrassing is deze bijdrage. Het liedje bouwt eenvoudig op en heeft een erg aanstekelijk refrein. De heel effectieve tekst, die ook een politieke connotatie heeft, zing je zo mee. Rosa Linn heeft een aangename, zachte stem die bij het nummer past en haar Engels is perfect. Dit alles maakt dat de Armeense bijdrage een heel hedendaags en internationaal klinkend nummer is dat zo de playlist van Qmusic of MNM op kan. De professionele videoclip creëert het vertrouwen dat dit op het Songfestival zelf ook mooi in beeld gebracht zal worden. Dan zit er dit jaar een heel hoge score voor Armenië in.

Omdat dit de meest radiovriendelijke inzending van het jaar is: 20/20

 

Thybault

Het was even wachten op de Armeense inzending, deze werd pas bekendgemaakt na de HoD meeting. Was het de moeite waard om te wachten? Dit is volgens mij een dubbeltje op zijn kant. “Snap” is één van de zovele country style songs met een zeer leuk refrein. Het tellen blijft in je hoofd zitten en de melodie is zeer aangenaam om te horen. Ik weet echter niet of dit nummer matuur genoeg is om hoog te eindigen op het grote podium. Wel ben ik zeker dat dit de finale zal halen om er daar tussen de twintigste en vijftiende plek te eindigen.

TOP – 13/20

Resultaat: Armenië krijgt van ons een totale score van 84/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑